Novosadska opozicija: Novosađanima potrebna promena, oni koji nisu u SNS-u su građani drugog reda

Opozicija u Novom Sadu je kasno sinoć postigla dogovor o zajedničkom izlasku na lokalne izbore.
Novosadska opozicija: Novosađanima potrebna promena, oni koji nisu u SNS-u su građani drugog reda
Foto: 021.rs
Koalicija NADA, sve opozicione stranke koje su pripadale "Srbiji protiv nasilja", pokret Bravo i LSV će imati kandidate za odbornike na jednoj izbornoj listi, kao i usaglašen Program za razvoj Novog Sada.
 
"Novi Sad je ovim dogovorom dobio šansu da od 2. juna bude prvi slobodan grad u naprednjačkoj Srbiji. Cela opozicija, i leva i desna, i nacionalna i građanska, ostavila je po strani ideološke razlike koje se tiču državnih pitanja, ali ne i gradske komunalne teme. Novom Sadu je neophodna promena kako bi grad bio istrgnut iz ruku naprednjaka koji ga posmatraju kao svoje lično vlasništvo - partijski plen, i na taj način ga devastiraju već punih 12 godina", navela je novosadska opozicija u saopštenju.
Kako dodaju, Novosađani će 2. juna "birati između ustavokršitelja Vučića i slobodnog Novog Sada".
"Novosađanima je potrebna promena, jer u našem gradu ne važe isti zakoni i pravila za sve, osim jednog - da ukoliko niste član vladajuće stranke ne možete dobiti građevinsku dozvolu, legalizovati svoj objekat, upisati dete u vrtić, ne možete dobiti socijalnu pomoć, a da ne govorimo o zaposlenju u javnom ili privatnom sektoru. Novosađani koji nisu u SNS-u, a takvih je velika većina, građani su drugog reda i prema njima se vlast ponaša kao da nisu slobodni ljudi, već roblje", dodaju u saopštenju.

Podsetimo, na listi će se naći kandidati Stranke slobode i pravde, Narodnog pokreta Srbije, Demokratske stranke, Stranke centar Srce, Građanskog pokreta Bravo, Zeleno-levog fronta, Pokreta slobodnih građana, Pokreta obnove Kraljevine Srbije, Nove Demokratske stranke Srbije, Lige socijaldemokrata Vojvodine, Ekološkog ustanaka i Pokreta za Preokret.

Ovim je napravljena lista koju čini većina stranaka bivše koalicije Srbija protiv nasilja, Koalicija NADA i Građanskog pokreta Bravo.
 
Lista na kojoj se nalaze gotovo sve opozicione stranke i pokreti u Novom Sadu imaće 78 kandidata. To znači da stranke i pokreti neće imati više od pet-šest predstavnika.
  • Genije

    03.05.2024 07:20
    Novi Sad
    Sad ce služba sa sloganom: “ ma svi su isti”… do Slobodnog Novog Sada!
  • Јован

    02.05.2024 12:10
    Prodali ste se opozicijo. Kao nema uslova za izbore, halabuka oko toga. Verovatno vam je isti gazda kao i ovima na vlasti, pa vas je naterao na ovo.
    Bojkot....
  • Ole

    01.05.2024 11:50
    Prva dobra i ozbiljna stvar od opozicije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti