Novosadska opozicija osudila nasilje na Filozofskom: SNS uspostavio agresiju kao normalnu pojavu

Novosadska opozicija sa liste "Udruženi za slobodan Novi Sad" osudila je danas "mešanje Srpske napredne stranke (SNS) u izbor rukovodstva studentskih organizacija".
Novosadska opozicija osudila nasilje na Filozofskom: SNS uspostavio agresiju kao normalnu pojavu
Foto: 021.rs
Osudili su i agresiju i nasilničko ponašanje koje je, kako kažu, "njihov režim uspostavio kao normalnu pojavu u svim segmentima društva".
 
Komentarišući incidente zabeležene tokom blokade izbora za Studentski parlament Filozofskog fakulteta tokom kojih je oborena predsednica tog parlamenta Ivana Macak, zbog čega je završila u hitnoj pomoći, ta lista je ocenila da je "SNS narativ mržnje, netolerancije, uvreda i prostakluka doveo do slika koje smo videli danas".
"Poslednjih 12 godina u javnosti se promoviše poremećen vrednosni sistem, posledice trpimo svi, a možda najviše mladi koji se oblikuju u takvom nakaradnom sistemu. Fizički obračun omladine u obrazovnoj ustanovi mora da bude alarm za naše društvo, da smo dotakli dno", dodaje opozicija.
Opozicija je pozvala sve da joj se pridruže u borbi za nezavisnost univerziteta od politike i za normalne uslove za obrazovanje omladine i njihovu sigurnu budućnost u Novom Sadu.
 
Opozicionu listu "Udruženi za slobodan Novi Sad" čine koalicija NADA, sve stranke Srbije protiv nasilja, Građanski pokret Bravo i Vojvođani - LSV.
 
Studenti okupljeni oko neformalne grupe "Studenti protiv autoritarne vlasti" (STAV) danas su po treći put blokirali izbore za Studentski parlament, tražeći da se promene procedure, zbog kojih se na biračkom listiću nalazi samo jedna lista.

Komentari 10

  • Dinko

    22.05.2024 03:20
    Strika
    Glasanje kao u UN, ali obrnuto.
  • vilens

    22.05.2024 00:01
    Najgore je što će jednog dana dotična g-đica Macak (i svi botovi-komentatori) tvrditi da su bili prvoborci protiv ovog zla što vlada Srbijom već 12 godina. Lagaće i sebe i svoju decu i unuke, uveravaće sve oko sebe da baš bez njih ne bi bilo demokratije i slobode.
  • R49

    21.05.2024 22:34
    Nasilje rađa nasilje
    NeoKradikali su uzrok svog nasilja u društvu. Nikakva botovska pisanija ne mogu sakriti istinu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.