Počinje štampanje glasačkih lista za Novi Sad

Štampanje glasačkih listića za lokalne izbore u Novom Sadu, koji će se održati 2. juna, počinje danas u 14 časova u štampariji JP "Službeni glasnik".
Počinje štampanje glasačkih lista za Novi Sad
Foto: 021.rs

Na listićima će biti 14 izbornih lista jer je u sredu završen i poslednji žalbeni postupak.

Viši sud je odbio žalbu koalicije "Ratnih veterana Novog Sada" na odluku Gradske izborne komisije da im ne prihvati izbornu listu zbog nedostatka potpisa podrške i zato što im nije priznat status nacionalne manjine.
U odluci GIK-a o današnjem štampanju listića u Beogradu se navodi da će postojati dve kontrolne grupe koje čine članovi GIK-a na čelu sa predsednikom koje će nadgledati postupak kompjuterske izrade pripreme grafičkih ploča, štampe i potom uništavanja pripreme i ploča.
 
Za izbore u Novom Sadu prema odluci izborne komisije boja listića je svetlo plava, a veličina je A2. U pitanju je nijansa plave boje koju Novi Sad decenijama koristi na gradskoj zastavi i u drugim službenim prilikama.
 
Praksa da Novi Sad koristi ovu boju na lokalnim izborima je i ranije bila prisutna.
Odlukom GIK-a propisano je i da kontrolni listić 2. juna bude zelene boje u A4 formatu.
 
Broj listića koji će se štampati je 339.223, što je broj građana upisanih u birački spisak.
  • Komšinica

    23.05.2024 15:51
    glasači
    Smanjiti broj za 10 listića koji su stizli na našu adresu,gde ljudi ne žive godinama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Festival "Infant" od 14. do 18. juna

Ovogodišnji INFANT - Internacionalni festival alternativnog i novog teatra, održaće se od 14. do 18. juna, u Srpskom narodnom pozorištu i Pozorištu mladih.