Zabeležen najtopliji aprilski dan u Novom Sadu otkad postoje merenja

April ove godine bio je drugi najtopliji april u Novom Sadu otkad se vrše meteorološka merenja, pokazuju podaci RHMZ-a.
Zabeležen najtopliji aprilski dan u Novom Sadu otkad postoje merenja
Foto: 021.rs
Drugi najtopliji april je zabeležen još i u Negotinu, Ćupriji, Beogradu i Kikindi.
 
Srednja temperatura vazduha u Novom Sadu tokom aprila je bila 15,3 stepena Celzijusa, po čemu je vojvođanska prestonica bila treći najtopliji grad u Srbiji. 

U Novom Sadu, kao i u Negotinu, Kruševcu i na Crnom vrhu, prevaziđen je apsolutni dnevni maksimum temperature vazduha za april.

U Novom Sadu je najtoplije bilo 15. aprila, kada je temperatura dostigla 32 stepena Celzijusa, čime se nadmašila temperatura od 31,4 stepena, koja je zabeležena 30. aprila 2013. godine.
 
"Prema metodi percentila srednja mesečna maksimalna temperatura vazduha je bila u kategoriji veoma toplo u većem delu zemlje, dok je ekstremno toplo bilo u Novom Sadu i Negotinu", navodi se u izveštaju RHMZ-a.
 
Takođe, april za nama je bio osmi najsušniji april u Novom Sadu u istoriji merenja. Najsušniji april u Novom Sadu je zabeležen 2007. godine.
  • Jovan2

    25.05.2024 22:38
    Nije sve u klimi, nesto je i u betonu
  • MK

    25.05.2024 22:02
    Ova država je prepuna laži od temperature pa na dalje. Više niko ništa ne veruje ni kad kažete koji je dan. Život u laži ali su joj kratke noge
  • NS

    25.05.2024 21:14
    To nismo imali u prognozi. Sad kažete. Znači uvek nas lažete za 5-10 stepeni a koliko laži leti kad premaši 40 i zbog toga ljudi umiru na radnim mestima rad napolju i u kuhinji restorana. Žalosno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti