Pavličić: Neću opet na sud zbog plata

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić neće učiniti isto što i prvi čovek Beograda Dragan Đilas, koji se oglušio o uredbu Vlade o smanjenju zarada delu zaposlenih u administraciji, jer ne želi da po treći put ide na sud zbog plata.

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić neće učiniti isto što i prvi čovek Beograda Dragan Đilas, koji se oglušio o uredbu Vlade o smanjenju zarada delu zaposlenih u administraciji, jer ne želi da po treći put ide na sud zbog plata.

Prema njegovim rečima, mnogi gradovi su se odlučili da ne primene uredbu Vlade, ali Novi Sad neće biti jedan od njih.

"Ono što sindikat od mene očekuje je da donesem uredbu koja je protivna onoj koju je donela Vlada Srbije, za šta nemam ovlašćenja i mislim da nije u redu. Dva puta sam zbog plata bio na sudu, mislim da je dosta i neću po treći put da se pojavljujem pred sudijom zbog iste stvari", navodi gradonačelnik.

Pavličić se slaže sa štrajkačima da mere koje zahteva Vlada nisu ispravne, dodajući da smatra da zaposleni ne zaslužuju smanjenje plata. Prema njegovim rečima, plate nisu prioritetni problem u funkcionisanju javnog sektora u Novom Sadu. "Imamo ograničene mogućnosti da zadržimo plate zaposlenih i ono što smo mogli, uradili smo. Smatram da ljudi sa nižom stručnom spremom ne treba da imaju manje plate od onih koje su do sada primali, jer nama nije problem uprava i novac koji se izdvaja za plate, već troškovi u drugim oblastima javnog sektora", kaže Pavličić.

Kresanje plata štrajkačima

Prvi čovek grada se, međutim, ne slaže sa štrajkom kao metodom za iskazivanje nezadovoljstva. On dodaje da će svim štrajkačima biti umanjena plata za svaki dan koji provedu neradno.

"Nedopustivo je da se fizički brani građanima da ulaze u gradske institucije i to je nešto što će biti sankcionisano. Podsetiću samo da, prema novom zakonu o štrajku, oni nemaju pravo na primanja za vreme štrajka. Svaki dan koji provedu u štrajku, plate će im biti manje", navodi Pavličić.

U sindikatu zaposlenih u gradskoj upravi izrazli su spremnost za kompromis, odustajući od zahteva za dupliranjem zarada za sve zaposlene i pristajući na povećanje plata od 15 odsto. (M.Sovilj – miodrag@021.rs)

  • Tupamaros

    16.03.2012 16:37
    Zombidsman
    Rodni je konstatovao da Uredba nije u redu ali je ipak odlučio da primeni istu !

    Na taj način je sebe kandidovao za novo radno mesto "ZOMBIdsman" - zaštitnik isključivo sebe, svojih interesa i svoje (najmilije) fotelje.

    Samo napred gradonačelniče...





  • Milutin

    16.03.2012 10:31
    ...i tuzni pajac sto bio nam je drag
  • Butragenjo

    16.03.2012 10:29
    Rodni i stilski namestaj pa gde to ide.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti