Večeras i koncert "Hvala dedi na pobedi"

Novosađani će povodom 9. maja, Dana pobede nad fašizmom, pored tradicionalnog "Ritma Evrope" na Trgu slobode, danas moći da prisustvuju još jednom besplatnom koncertu.
Novosađani će povodom 9. maja, Dana pobede nad fašizmom, pored tradicionalnog "Ritma Evrope" na Trgu slobode, danas moći da prisustvuju još jednom besplatnom koncertu.

Međutim, mnoge činjenice vezane za koncert nazvan "Hvala dedi na pobedi" ostale su nejasne.

Naime, prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao Radio 021, koncert će biti organizovan iz budžeta grada Novog Sada, dok organizatori, Društvo rusko-srpskog prijateljstva "Resurs", to demantuju. Branko Radun iz ovog udruženja kaže za 021 da će o novcu moći da govori tek nakon što koncert prođe, iako je već obezbeđena binska oprema, dovedeni gosti iz Rusije, a muzičarima obezbeđeni honorari.

"To smo mi samostalno organizovali. Grad je tu pomogao, ali što se novca tiče, posebno možemo pričati kada se manifestacija završi. Uglavnom, organizator je Društvo rusko-srpskog prijateljstva", štur je Radun.

Grad (ne) finansira koncert

Članica Gradskog veća zadužena za kulturu Milanka Brkić kaže za Radio 021 da će grad "najverovatnije biti sufinansijer koncerta", međutim, organizatori joj "još uvek nisu podneli zahtev koliko novca im treba". Ipak, na pitanja kako je moguće da neko organizuje koncert bez prethodno odobrenih sredstava, kao ni da li je uopšte ispoštovana procedura javnog konkursa, nismo uspeli da dobijemo odgovor ni od Brkićeve ni od Raduna.

Branko Radun kaže kako zna da se u Novom Sadu već sedmu godinu zaredom istog datuma održava festival "Ritam Evrope", koji takođe ima za cilj obeležavanje Dana pobede nad fašizmom. "Što da ne bude još jedan koncert? Verujemo da je potrebno upotpuniti program za 9. maj", kaže Radun za Novosadski informativni portal.

Koncert "Hvala dedi na pobedi" biće organizovan u Miletićevoj ulici i trajaće od 16:30 do 20h. Nastupiće gosti iz Rusije - akrobatsko-plesni studio "Alfa", ansambl "Nadežda", omladinsko muzičko pozoriše "Lotos" i solista Sergej Ignatijev, kao i lokalna omladinska grupa "Resurs" i lokalni bendovi "Garavi sokak" i "Atheist rap". (M. Sovilj)

  • 10.05.2013 09:21
    @Nemanja
    Molim te decko, prestani da se blamiras.
    Bolno je citati tvoje priglupe komentare.
    Imas internet pa pogledaj sta su radili i sa kime su saradivali ti bradati monstrumi.
    Cetnici jesu fasisti, ako ti to nije jasno procitaj definiciju i razmisli o tome. Mogao bih ti odrzati predavanje o cetnicima i njihovom delovanju u bliskoj proslosti, na prostorima exYU. Izgleda da tada nisi bio roden ili si ponosno nosio barjak sa "sinbolom". Cetnici su srpski fasisti. Ne postoji nikakva alternativna istorija i znanje koje to moze poreci. Oni su porazeni, bas kao i nacisti, od strane antifasista. Jednostavno je.
  • Jelena

    09.05.2013 14:21
    odgovor za Nemanju
    pahahahahahahahaha!
  • nemanja

    09.05.2013 13:48
    odgovor za Jelenu
    Ti Jelena prvo nauci pravu istoriju a ne onu laznu komunisticku.Ja sam za cetnike i sa time se ponosim.Srbi su imali dva pokreta otpora cetnike i partizane ali partizani su masovno ubijali samo zbog toga sto su drugacije mislili.Komunisti i nacifasisti oni su isti.Smrt fasizmu.Smrt komunizmu.S verom u Boga za kralja i otadzbinu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti