Novi Sad dobija ulicu Tome Zdravkovića

Gradska komisija za nazive delova naseljenih mesta usvojila je predlog da jedna od novih ulica na Adicama ponese ime pokojnog pevača Tome Zdravkovića.

Gradska komisija za nazive delova naseljenih mesta usvojila je predlog da jedna od novih ulica na Adicama ponese ime pokojnog pevača Tome Zdravkovića.

 

Ukoliko gradski parlament izglasa ovu odluku, tabla sa imenom Tome Zdravkovića mogla bi da osvane u ulici koja trenutno nosi naziv "Nova 3" početkom naredne godine.

Odbornica Branka Bežanov, koja je podnela ovaj predlog, kaže da je ideja da Novi Sad u budućnosti dobije celinu koja će predstavljati omaž umetnicima. - U neposrednoj blizini Nove 3 je Ulica Janike Balaža, a ostali predlozi će biti dopunjeni velikim imenima novosadske muzičke scene poput Mladena Vraneševića, Branka Andrića Andrle, Mitra Subotića Sube, kao i prvog novosadskog radijskog pevača Nestora Gabrića - kazala je Bežanov.

Toma Zdravković (1938 - 1991) jedan je od najpoznatijih i najslavnijih pevača srpske narodne muzike. Iza sebe je ostavio mnoštvo pesama koje su i danas veliki hitovi. Neke od najpoznatijih su: "Da l’ je moguće", "Danka", "Dotak’o sam dno života", "Kafana je moja istina", "Prokleta nedelja" i mnoge druge.

  • Nikola Kitanović

    23.05.2018 13:15
    TA ULICA JE MOJ PRIVATNI PLAC
    Ne znam na koji način je grad doneo takvu odluku, jer to je moj PRIVATNI plac a ne ulica. Valjda je trebalo bar minimum da razgovaraju sa mnom.... Ne znam na čegao ovo liči. Kao što našoj Srbiji otimaju Kosovo, tako i moja država meni ptima plac.
  • Жими

    25.11.2013 12:04
    Сумануто, у граду у ком је улицу пре свега заслужио Чварак па Пајташи Бојанош...
  • Puce Vaga

    25.11.2013 07:59
    @ banacanin, a ne vojvodjanin : Ja vidim da ti i dalje poredis neke Lejdi Gage i narkomanije, kako kazes, sa Balzakom i Sekspirom, ocigledno ne znas za bolje, samo za ekstreme, vazda se ljudi ovde njima vode. Ovaj tamo neki treci prica o okupatorima. Kazem ja lepo, ratni sindrom vlada i dalje, u glavi je problem. Vidite, kultura ne zna za takve imbecilne stavove. Ja ne zelim da recimo da mesam sve te ekstreme sa kulturom, jer oni to nisu. A vi vicite crno/belo, SAD/Rusija, itd. Takvi kao vi i jesu problem svega ovoga. Jedni ce pljuvati i negodovati, a drugi se sabanski udarati ponosno po grudima i milovati brk, dozivljavati pobedu ili poraz, a u stvari ste zrtve tih krajnosti. Jos uvek me niko od vas nije razuverio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti