Naplata parkinga od Limanske pijace prema Futoškoj

Parkiranje od Limanske pijace prema Futoškoj ulici biće besplatno najverovatnije još samo ovog leta.

Parkiranje od Limanske pijace prema Futoškoj ulici biće besplatno najverovatnije još samo ovog leta.

Načelnik gradske Uprave za saobraćaj, Radivoj Pavlov, kaže za Radio 021 da će projektna faza uskoro biti završena, te da će "Parking servis" početkom jula moći da krene u realizaciju studije, odnosno stvaranje uslova za postavljanje horizontalne i vertikalne signalizacije. "Konkretno, Uprava za saobraćaj čeka da dobije sve projekte urađene i mi ćemo u skladu sa tim, u što kraćem roku, izdati rešenje kojim se proširuje zona pod naplatom", kaže Pavlov.  

Saobraćajnom studijom grada, proširenje parking zone pod naplatom predviđeno je i u široj zoni Bulevara oslobođenja, od Futoške pijace prema Železničkoj stanici. U tom delu grada naplata parkinga će biti uvedena nakon što to bude urađeno na Grbavici, kaže Pavlov i dodaje da očekuje da će to biti do kraja godine.

"Imamo veliki pritisak stanara da se određena zona uvede pod naplatu, zbog toga što stanari dobijaju povlašćene karte, a samim tim, kad se uvede negde zona pod naplatom, tu se izbegava parkiranje, pa ima dovoljno mesta", kaže Radivoj Pavlov.

Proširenjem zone pod naplatom trebalo bi da bude obuhvaćeno oko dve hiljade parking mesta. Dodajmo da parkiranje u crvenoj zoni, od majskog poskupljenja, košta 45 dinara na sat, dok je u plavoj 10 dinara jeftinije. (D.S.)

  • Mladen

    19.08.2010 15:54
    parking servis = legalna kradja
    Nevidjen lopovluk. Dozvolili su da se grade zgrade bez parkinga ili dovoljno parking mjesta a sad ce da naplacuju parking na citavoj Grbavici. Pa ljudi da li ste vi normalni. Razumijem da se u poslovnim zonama i u centru grada naplacuje parking, ali prosiriti parking zonu na citavu Grbavicu koja je mahom nacickana stambenim zgradama i sad cete vi naplacivati godisnje od svih nas 2.500 dinara! Neko ce reci nije mnogo, e pa na ovu nemastinu jeste mnogo! Druga stvar ako mi neko osteti automobil na parkingu gdje se naplacuje parking hoce li mi parking servis isplatiti stetu??? Naravno da ne! To sto ce oni nacrtati par linija i udariti znak je sav njihov trosak e pa ovo dragi sugradjani ne treba dozvoliti. Neka mi naprave neku garazu ili makar nadstresnicu da mi stiti automobil od vremenskih nepogoda neko je pominjao i cuvara pa da i razmislim. Ovako veliko NE!!!
  • ovca 74

    17.08.2010 05:55
    beeeeeeeeeeeee
    GDE SE POTPISUJE NESTO PROTIV PARKING SERVISA?
    GDE SU SADA POLITICKE PARTIJE ILI SVI DUVAJU U ISTU TIKVU?
    blago nama kada imamo parking servis koji servisira samo svoj dzep i zaposljava one koji se nigde drugde ne bi zaposlili pa ajde da ih mi izdrzavamo pa nema problema pored TV pretplate, informatike i "video sistema" i ostalih mogu i oni da se nakace ljudima na grbacu. dokle ce se siriti zone za naplatu? evo ja imam jednu saksiju pa eto dacu im da je stave tamo gde sunce ne sija
    zaista je to otimacina i nista vise.
    STA NAPLACUJU ULICU KOJU SMO MI PLATILI DA SE IZRADI???
    NESTO NISAM PRIMETIO DA JE MANJA GUZVA.
    JEDVA CEKAM IZBORE IMA DA IM J.... SVE PO SPISKU
    A DA, UMALO DA ZABORAVIM NAPLACIVATI PARKING PORED BOLNICA SAMO SRAMOTA I NISTA VISE.
    POGLEDAJTE SAJT PARKING SERVISA: PLACANJE TAMO , OVAMO BLA BLA BLA I SADA ODJENOM POSTALI HUMANI POKLONILI NEKOME NESTO, U COVECE, OVI SU KO ROBIN HUD OTIMAJU OD OBICNIH I DAJU JOS SIROMASNIJIMA.
  • Ja

    12.07.2010 01:35
    Moze, ja cu da platim, al pod uslovom da mi se garantuje da sa kola nece nedostajati ni miligram farbe, a kamoli kola. Da pojasnim: Necu da placam parking ako neko ne bude chuvao automobe!!! Sram vas bio! Dedovi nam se u grobu prevrcu! Oni su to pravili svojim rukama!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti