Radnici sa Žeželja protestovali kod gradilišta

Radnici firmi angažovanih na izgradnji Žeželjevog mosta protestovali su danas na ulazu u gradilište.
Radnici firme "Pro Industry" i ostalih firmi angažovanih na izgradnji Žeželjevog mosta protestovali su danas na ulazu u gradilište.

- Došli smo u tu situaciju da ne možemo da platimo PDV ni osnovne troškove, što za deset godina poslovanja nismo još doživeli. Ne želim da moji radnici dožive da ne mogu da im isplatim platu. S druge strane, vređa nas da ovo gradilište stoji, rđa i da mu je nemoguće prići, a da nas stalno iz "Mostogradnje" lažu da će nas isplatiti. Bukvalno nam nisu ni osnovne naknade isplatili - kaže za 021 Jovan Brkić ispred firme "Pro Industry", zadužene za ronilačke radove na Žeželju.

Brkić dodaje da očajni radnici nisu videli drugog načina da se pomere sa mrtve tačke, osim da dođu ispred gradilišta. Radnicima ove firme "Mostogradnja" duguje 17 miliona dinara, a drugim firmama angažovanim na gradnji duguje se i po nekoliko desetina miliona dinara.

Izgradnja mosta počela je 2011. godine, ali su radovi više puta prekidani i rokovi probijani, jer od samog početka izgradnje traju nesuglasice investitora, "Železnica Srbije" i izvođača radova, špansko-italijanskog konzorcijuma "Azvi" u vezi sa visinom troškova radova. "Železnice" ne priznaju značajno povećane troškove koje "Azvi" tvrdi da su se stvorili zbog neočekivanih problema prilikom gradnje.

  • 12.07.2014 16:19
    mnogo stereotiova
    Neko od anonimusa rece "zbog ovakvih kakav je taj sto kritikuje" je takva drzava. Ali to je samo jedan sto je los po vama a ne vise njih? Pa kako onda odjednom da ih je vise kji su drugi takvi?
  • 12.07.2014 08:47
    I opet zamena teza
    Nacija zvana zamena teza, uvek i svuda. Napadate vlasnika firme, napadate koliko su placeni i vrstu posla...ALO BRE, URADILI SU POSAO, IMA DA IM SE PLATI I KRAJ. Taman da su svaki dan mrdali malim prstom na po pet minuta, ima da im se plati ako im je to bio posao. I nema tu nikakve dvolicnosti, covek na vreme reaguje pre nego sto mu drzava unisti posao, a naravno da to moze da se desi ako za nenaplacene poslove uredno placa PDV, naravno da moze doci u situaciju da nema za plate radnika.
  • Radnik

    12.07.2014 08:23
    Radnik - Anonimusu
    Gospodin Anonimus treba da se stidi svoje zlobe, uskih pogleda i svega što je ovde napisao. Umesto da se svi ujedinimo i dignemo glas protiv generalno loše situsacije u zemlji za sve nas radnike i da izađemo na protest sa ovim junacima našeg doba, vi pljujete po njima a samim tim pljujete i sebi u tanjir. Puna podrška ovim vrednim i nadasve hrabrim i poštenim ljudima. Molim vas ne zaustavljajte se sada kada ste započeli ovu borbu i istrajte do kraja.Na sledeć protest dolazim i ja sa nekolicinom mojih drugova koji smo ostali bez posla i bez nade u bolje sutra u ovoj prokletoj zemlji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti