Begečko zdravlje u čaši, leči i okrepljuje

Ako volite sto posto prirodno ceđen sok, bez konzervansa, vode i šećera; ako želite da živite zdravije i pomognete svom organizmu u vremenima stresa i brzog života, onda su "Prirodni sokovi - Tišma", pravi izbor za vas.
Ako volite sto posto prirodno ceđen sok, bez konzervansa, vode i šećera; ako želite da živite zdravije i pomognete svom organizmu u vremenima stresa i brzog života, onda su "Prirodni sokovi - Tišma", pravi izbor za vas.

Porodica Tišma krajem prošle godine pokrenula je svoj porodični posao, kako bi pomogli svojim sinovima koji su bili nezaposleni.

Ideja da proizvode prirodno ceđene sokove proistekla je od njihovih prijatelja iz Nemačke, koji se istim poslom bave već godinama. Od ušteđevine kupili su potrebnu mašineriju, voće i ambalažu i krenuli u ovu voćnu avanturu.

"Iako je pokretanje ovog posla bilo rizično, ipak je preovladala želja da proizvodimo nešto zdravo i važno za zdravlje svakog od nas. Želeli smo da se naši sokovi razlikuju od onih napravljenih od voćnih koncetrata, a da pritom cenu prilagodimo prosečnoj potrošačkoj korpi", priča za 021 Mirko Tišma.

On, njegov brat Damir, otac Nikola i baka Nedeljka, glavni su akteri u procesu proizvodnje, dok majka Vukosava brižno nadgleda poslove i brine se o vrednim članovima svoje porodice.

"Baka Nedeljka je naš najbolji PR", priznaje Damir Tišma.

"Ona sa svojih devedeset godina marljivo pere svaku voćku i povrćku koja kasnije ide u preradu za sok. Od baka Nedeljkinih ruku, voće i povrće se sprovodi do mlina koji usitnjuje materijal, koje zatim ide u veliku presu, odakle se cedi sok, koji se kasnije pasterizuje i pakuje", objašnjava Damir jednostavan proces proizvodnje soka.

Kako kažu iz porodice Tišma, najvažniji je proces pasterizacije, koja služi samo da se neutrališu bakterije koje bi eventualno izazvale vrenje, dok se vitamini i minerali u voću i povrću brižljivo čuvaju. Materijal kupuju od renomiranih proizvođača voća i povrća, pritom vodeći računa o kvalitetu i punoći ukusa. Za kombinacije svojih sokova biraju sezonsko voće, kako bi bili sigurni u njegovu svežinu i kvalitet.

"Trenutno želimo da naše sokove proba što više ljudi i da uspostavimo direktnu vezu sa kupcima. Zbog toga su vrata naše kuće stalno otvorena za svakog ko želi da dođe i vidi proces proizvodnje soka, jer smatramo da ćemo na taj način najbolje uveriti potencijalne kupce sa kolikom pažnjom i ljubavlju pravimo naše sokove", priča Nikola Tišma.

"Prirodni sokovi - Tišma" pakovani su u specijalnu "Bag in box" ambalažu sa aseptik kesom, zbog čega pakovanje neotvorenog soka može trajati do godinu dana, a kada se otvori čak četiri nedelje.

Trenutno se od poljoprivrednog gazdinstva porodice Tišma može kupiti kombinacija soka od jabuke i cvekle, koji zbog velike količine gvožđa jača imunitet i pobeđuje malokrvnost, sadrži dosta vitamina i minerala i ubrzava izbacivanje toksina iz organizma.

Pored ove, tu je i kombinacija soka od raznih vrsta jabuke, od kojih je najvažniji sok od sorte Greni smit, koji je zbog svoje sadržine jedini sok koji bez bojazni mogu piti dijabetičari.

U proces proizvodnje i kvalitet sokova porodice Tišma, 021 je imao priliku da se uveri, zbog čega smo u Radio kafeu sugrađanima omogućili degustaciju ovih sokova.

"Prirodni sokovi - Tišma" mogu se naručiti preko njihove Fejsbuk stranice, besplatnom dostavom na kućnu adresu pozivom na broj 063/509-076. Svoja prodajna mesta porodica Tišma ima i na Ribljoj, Limanskoj, Satelitskoj i Detelinarskoj pijaci, a svi zainteresovani kupci mogu doći i videti proces proizvodnje na kućnu adresu porodice Tišma u Begeču. (Gordana Ćosić)

OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
  • Lazar Ninkov

    17.04.2020 18:01
    Pohvala i podrška
    Proizvodnja sokova je jednostavna - podrazumeva čist prirodno ceđeni sok i tako predstavlja veliku zdravstvenu vrednost!
  • 23.07.2015 21:01
    sta mi jedemo
    Ja sam kupio Nutribullet i kupujem iskljucivo organske namirnice pa i ako su organske skidam koru i meljem.Ko garantuje ako je u pitanju masovna proizvodnja da je proizvodjac za sirovinu koristio organsko ili neprskano voce ili povrce, skidao koru itd.Pa jabuka je najotrovnije voce na kugli zemaljskoj zbog toga sto se mora vise puta prskati da bi uspela, jagode npr. nemaju koru ali jedini nacin da donekle uklonite pesticide je da ih potopite u sodu bikarbonu bez aluminijuma i da ih posle dobro isperete.Ko ne zna, bolje i da ne jede voce nikako jer danasnje voce koje nam serviraju stetnije je za organizam od droge.Potražite broj na nalepnici proizvoda – PLU (Product Lookup Number).Ako je PLU četvorocifren broj koji počinje sa 3 ili 4, to znači da proizvod nije GMO, ali je nastao na farmi koja koristi hemikalije i pesticide što je takođe otrovno i opasno za ljudski organizam.
    Ukoliko broj na nalepnici ima pet cifara koje počinju sa 9, to znači da je proizvod organski, uzgojen bez hemikalija, pesticida, odnosno genetske modifikacije.Danas je umetnost opstati ziv i zdrav.Meni je strasna cinjenica da mnogo ljudi misli da jede zdravu hranu i nesvesno a sve zbog neznanja svaki dan u svoj organizam unese ogromnu kolicinu pesticida.Nema tu onda od zdravlja nista
  • 06.02.2015 09:44
    pohvale
    Odlicni su sokovi,probali smo sve vrste!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti