Predstava "Skrivene sjene" u petak u Gimnaziji "Laza Kostić"

Društveno angažovana predstava "Skrivene sjene" biće izvedena u petak, 29. januara u Gimnaziji "Laza Kostić" (Laze Lazarevića 1).

Organizator: Centar za omladinski rad, Novi Sad
Produkcija: Centar za edukaciju mladih, Travnik (Bosna i Hercegovina)
Autori predstave: Maja Pelević, Oliver Jović
Igraju: Matej Baškarad, Renata Ignić, Dženana Džanić

"Skrivene sjene" je dokumentarna predstava koja se bavi problemom nasilja nad ženama i decom u savremenom društvu podneblja na kome živimo.

Nakon iscrpnih intervjua sa žrtvama nasilja, socijalnim radnicima/ama, i predstavnicima/ama različitih institucija, kreiran je tekst za predstavu koja se ne bavi direktnim nasiljem, već uzrocima i posledicama koji su godinama prisutni u našem društvu, a ipak se smatraju tabu temama; kao što je konzumacija alkohola kao mogući "okidač" nasilja.

Tri izvođača na sceni će rekonstruisati događaje koji su direktno ili indirektno doveli do tragičnih događaja, u naizgled sasvim običnim porodicama.

"Skrivene sjene" propituju svest našeg društva i spremnost na njihovo razotkrivanje.

Predstava će početi u 19:30 časova, a ulaz je besplatan.

Autor: 021

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič