Počele pripreme Rekvijema u SNP-u, premijera 24. marta

U Operi Srpskog narodnog pozorišta počele su pripreme Rekvijema Đ. Verdija, a premijera će biti 24. marta na sceni "Jovan Đorđević" sa početkom u 20 časova.

Dirigent je Aleksandar Kojić.

Na premijeri će nastupiti gosti Katarina Jovanović i Ivan Dajić i solisti SNP-a: Violeta Srećković, Aleksandar Saša Petrović.

Učestvuju Hor i Orkestar SNP-a.

Verdijev Rekvijem je izvođen u Srpskom narodnom pozorištu 24. novembra 1986, pre nepunih trideset godina: dirigent je bio Miodrag Janoski, a kao gosti nastupali su solisti Aleksandra Ivanović, mecosporan i Viktor Bušljeta, tenor. Učestvovali su i solisti SNP-a Vera Kovač Vitkai, sopran, Branislav Jatić, bas, Hor Muzičkog centra, Hor RTB Beograd i Orkestar Vojvođanske filharmonije Muzičkog centra. Rekvijem se izvodio tri puta.

Autor: 021

  • Бранислав

    03.02.2016 14:19
    ...није се могао бољи датум изабрати за премијеру РЕКВИЈЕМА...24.03.2016....дан почетка бомбардовања Новог Сада...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič