O Banetu Kercu i njegovim radovima 17. februara u KCNS

Ciklus predstavljanja autora i njihovih dela "Art exclusive" počeće u sredu, 17. februara u 19 časova na Tribini mladih Kulturnog centra Novog Sada, a prvo predavanje posvećeno je Banetu Kercu.

Ljubitelji i poštovaoci primenjene umetnosti i dizajna, a posebno stripa i karikature, imaće priliku ove godine da se bliže upoznaju sa nekima od najcenjenijih autora iz ovih oblasti, koji većinom žive i stvaraju na našem podneblju, ali su svoje mesto našli na svetskim mapama stvaraoca u oblasti grafičkog dizajna, crteža, stripa, karikature, ilustracije...
 
Ciklus je osmislio i pripremio poznati grafičar i dizajner Doru Bosiok. Donedavno profesor Grafičkog dizajna i Editorijal ilustracije, sa željom da javnosti približi rad sjajnih crtača koji, neretko, stvaraju "iz senke", Bosiok je prikupio opsežan materijal o svakome ponaosob, koji će nam predstaviti putem video-materijala ali i kroz razgovor sa samim autorima.
 
Ciklus će početi predstavljanjem Branislava Baneta Kerca, jednog od najpoznatijih strip crtača kod nas, ali i širom sveta. Njegov bogat stvaralački opus broji preko 4.000 ostvarenih strip tabli i ilustracija u edicijama širom sveta. Jedno vreme je crtao licencno izdanje "Tarzana", a njegov "Cat Claw" je proglašen za najpopularniji strip magazina "Magnum" i to ga je uvrstilo u red svetski poznatih autora sa ovih prostora.
 
Susreti sa autorima će se održavati jedanput mesečno. Ulaz je slobodan, a sve informacije možete pronaći na sajtu Kulturnog centra.
 
Autor: 021

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič