Izložba "Ribari iz ravnice" od 10.maja

Izložba "Ribari iz ravnice", realizovana u saradnji Muzeja Vojvodine sa Javnim vodoprivrednim preduzećem Vode Vojvodine, otvara se u utorak 10. maja, u 19 sati u centralnom holu zgrade JVP Vode Vojvodine, u Bulevaru Mihajla Pupina 25.
Autori su: mr Jovan Koledin , viši kustos - arheolog, Darko Radmanović, kustos - arheozoolog, Tanja Đuđić, kustos – etnolog, mr Darijuš Samii, viši kustos - istoričar, Aleksandra Radić - novinar, Jelena Dobrović Bojanović, kustos – grafičar,  Milanka Mišković, diplomirani biolog, Sonja Bađura, diplomirani biolog, Tijana Stojanović, komunikolog i Aleksandra Radić, diplomirana novinarka. 
 
Izložba je sastavni deo manifestacije Muzeji Srbije 10 dana od 10 do 10, a posetioci će imati priliku da se, putem izložbe i kataloga, upoznaju sa načinom života i rada vojvođanskih ribara od neolita do danas.
 
Tokom izložbe biće organizovana vođenja za učenike viših razreda osnovne škole i učenike srednje škole svakim danom od 10 do 20h. Posete je potrebno unapred najaviti na broj telefona 066/864-2335. Uz izložbu je osmišljen i prateći program sastavljen od predavanja u vezi sa temom izložbe i koja će se održati u svečanoj sali zgrade JVP Vode Vojvodine.
 
Ponedeljak 16. 05.  u 12.00 sati:
Ribarska područja u Vojvodini i ribočuvarska služba JVP Vode Vojvodine, predavač Goran Bojanović, dipl. inž. polj.
 
Utorak 17. 05. u 12.00 sati:
Zaštićena prirodna dobra Park prirode Jegrička i Park prirode Beljanska bara, predavač Milanka Mišković, Šef odeljenja za brigu o zaštićenim područjima 
 
Sreda 18. 03. 2016. u 20.00 sati:
Simbolika ribe, predavač mr Darijuš Samii, istoričar, viši kustos

Četvrtak 19. 03. 2016. u 20.00 sati:

Pisma ribara, predavač Vedrana Marlog, klasični filolog

Petak, 20.05. u 20.00 sati:

Vode Vojvodine u praistoriji, predavač mr Jovan Koledin.

 
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".