Pet predavanja o ribarima u Vojvodini od 16. maja

Serija predavanja o ribarima u Vojvodini održaće se od 16. do 20. maja u pet različitih termina u prostorijama "Voda Vojvodina", Bulevar Mihajla Pupina 25.

Prvo predavanje, "Ribarska područja u Vojvodini i ribočuvarska služba JVP "Vode Vojvodine"" održaće se 16. maja u 12 sati. Predavač je diplomirani inženjer poljoprivrede Goran Bojanović.

Drugo predavanje, "Zaštićena prirodna dobra Park prirode Jegrička i Park prirode Beljanska bara" održaće se 17. maja u 12 sati. Predavač je šefica odeljenja za brigu o zaštićenim područjima Milanka Mišković.

Treće predavanje, "Simbolika ribe" održaće se 18. maja u 20 sati. Predavač je istoričar viši kustos mr. Darijuš Samin.

Četvrto predavanje, "Pisma ribara" održaće se 19. maja u 20 sati. Predavač je klasični filolog Vedrana Malog.

Peto predavanje, "Vode Vojvodine u praistoriji" održaće se 20. maja u 20 sati. Predavač je arheolog i viši kustos mr Jovan Koledin.

  • ica

    16.05.2016 17:03
    ribari ili ribokradice
    Novi Sad ne pamti ovakvo bahato ponasanje ribokradica koji bez stida i srama u mrestu plemenite ribe unistavaju mrezama sve sto u vodi mrda.... u SRED NOVOG SADA u zoni gde je zabranjeno ribarenje ..ista ekipa ..Joca i kompanija sa jos nekoliko lopova iz Kovilja ...i tome niko nema da stane na put ...jadna li si firmo Vode Vojvodine
  • Ribolovac

    16.05.2016 14:07
    Ribari
    Nije mi jasno kako privredni ribari vuku mreže kroz gradski deo dunava kada se zna da je to bilo u nazad godinama zaštićeno područije bez privrednog ribolova. Uz sve to zna se i da su april i maj meseci mresta i da nema privrednog ribolova. Treba da se zabrinete malo nad svojim postupcima i da vas je stid. Uništavate i to malo što je preživelo u Dunavu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič