"Ivona, burgundska kneginja" 16. novembra u SNP-u

Drama poljskog pisca Vitolda Gombroviča "Ivona, burgundska kneginja", u izvođenju Srpskog narodnog pozorišta, igraće se u sredu 16. novembra na sceni "Pera Dobrinović" s početkom u 19.30.
U drami se prepoznaje žrtvena dimenzija i to u dramatičnom raspletu koji se zbiva na dvorskom prijemu, priređenom u čas kneginje Ivone, suštinski organizovanom da bi se kneginja odstranila. Da li svakom vladaru, kao i knezu Filipu, treba žrtva kako bi demonstrirao svoju silu i moć?
 
Dramu je režirao Radoslav Milenković, a u ulogama su: Marija Medenica (Ivona Copek), Jugoslav Krajnov (Kralj Ignjac), Tijana Maksimović (Kraljica Margareta), Marko Savić (Knez Filip, prestolonaslednik), Predrag Momčilović (Komornik), Ivana Vuković (Dvorska dama), Marko Vasiljević (Ciril-Ciprijan), Ljubica Rakić i Gordana Kamenarović (Ivonine tetke), Marko Savković (Inocent-dvoranin), Dragomir Pešić (Valentin, lakej), Miodrag Petronje (Prosjak), Anka Popović, Jelena Antonijević, Maja Nikolić, Olivera Stamenković, Alisa Lacko (Dvorske dame), Miloš Lazić, Dušan Vukašinović, Goran Bačić, Miloš Nikolić, Nikola Stojanović (Dvorani).

Teme

snp

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič