Radionica o diskriminaciji u utorak u CK13

Radionica o diskriminaciji "Propagandne tehnike" održaće se u utorak, 6. decembra u Omladinskom centru CK13.
Na radionici će biti reči o propagandnim tehnikama i njihovom doprinosu diskriminaciji i marginalizovanju određenih društvenih grupa.
 
Radionica će početi u 19 časova.
 
Radionice se realizuju u okviru projekta "Pozadina propagande – gde se završava informacija, a počinje diskriminacija?" koji je podržan od italijanske regije Lacio, a sprovodi se u saradnji sa Omladinskim centrom CK13 i Servizio Civile Internazionale Italia iz Rima. Cilj projekta je analiza diskriminacije kao društvenog fenomena kroz radioničarski rad sa mladima.
 
Radionice su interaktivnog tipa, otvorene za sve mlade osobe, bilo da jesu ili nisu pripadnici i pripadnice diskriminisanih grupa. Namera ovih radionica je pružanje prostora mladima da otvoreno diskutuju o diskriminaciji i temama i problemima koje iz nje proizilaze, uz poštovanje kulture dijaloga i upoznavanje sa principima kritičkog mišljenja kao osnovnim preduslovima za stvaranje otvorenog društva.
 
Teme radionica su: Uzroci, oblici i posledice diskriminacije; Doživljaj "drugog"; Povezanost propagande i predrasuda i stereotipa; Propagandne tehnike; Koreni diskriminacije u porodici, okruženju i obrazovanju i Kritičko čitanje medija.
 
Radionice će se održavati svakog utorka 20. decembra u prostorijama Omladinskog centra CK13.
 
Voditelj radionica je diplomirani novinar i aktivista Damir Bojić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič