"Četiri godišnja doba" na klasičnoj harmonici 21. decembra u Sinagogi

Vivaldijeva "Četiri godišnja doba" na klasičnoj harmonici, premijerno će biti izvedena u sredu, 21. decembra u Sinagogi.
Nastupiće harmonikaš Nihad Hrustenbegović iz Amsterdama.
 
Program: Antonio Vivaldi: Četiri godišnja doba, Arvo Pärt: Fratres, Philip Glass: Morning Passages, Alexey Arkhipovsky: Cinderella, Nihad Hrustanbegović: Stork suite
 
Nihad Hrustanbegović (1973), filmski kompozitor, majstor na klasičnoj harmonici, pijanista i profesor muzike, umetničku karijeru je započeo kao devetogodišnjak. Osnovnu muzičku školu je zavrsio u Bijeljini, a srednju u Tuzli. Tri puta zaredom – 1988, 1990. i 1991. godine bio je dobitnik nagrada na bosanskohercegovačkim i jugoslovenskim takmičenjima mladih talenata. 
 
Hrustanbegović je odsvirao više od 1.000 koncerta u poslednjih 20 godina. Pored velikog broja solističkih koncerta, svirao je i s legendama svetske pop, džez i filmske scene (Grejs Džons, Al di Meola i Džez orkestar Koncertgebaua). Njegovim nastupima prisustvovala je i nekadašnja holandska kraljica Beatriks, a brend "Heineken" je upotrebio jednu od njegovih kompozicija za televizijsku reklamu. 
 
Album "Četiri godišnja doba", slavno delo italijanskog majstora, Nihad Hrustanbegović je prvi u svetu izveo u potpunosti na harmonici i dobio sjajnu kritiku na veb-stranici klassiek-centraal.be, najvažnijem portalu posvećenom klasičnoj muzici u Belgiji i Holandiji. 
 
Koncert će početi u 20 časova.
 
Prodaja ulaznica i informacije u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2/II, tel. 021/452-344) svakog radnog dana od 8 do 14 sati kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja programa onlajn: www.muzickaomladina.org. Cena ulaznice je 500 dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič