Prolećni Festival matematike od 19. aprila u Rektoratu i na PMF-u

Prolećni Festival matematike održaće se od 19. do 22. aprila u Rektoratu i na Departmanu za matematiku i informatiku PMF-a.

U sredu, 19. aprila je Simpozijum "Savremeni problemi matematike", sa četiri interesantna predavanja u kojima će prisutni moći da čuju jedan izbor iz korpusa aktuelnih problema matematike kojima se bave matematičari sa novosadskog PMF-a. Predavanja će biti prilagođena učenicima srednjih škola. Na kraju će biti podela diploma najuspešnijijm učenicima sa okružnog takmičenja iz matematike, a zatim i koktel za sve učesnike.

U četvrtak, 20. aprila je Konferencija učenika "Matematički podijum mladih", sa puno interesantnih saopštenja učenika srednjih škola. Od 15 časova održaće se Radionica za profesore matematike, gost će biti Dragana Stanojević iz Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, a tema će biti "Standardi postignuća učenika".

Program festivala u subotu, 22. aprila počinje predavanjem dr Zagorke Lozanov Crvenković o istoriji statistike, a zatim se nastavlja Okruglim stolom za profesore matematike.

U sredu i četvrtak Festival je u zgradi Rektorata, a u subotu na Departmanu za matematiku i informatiku PMF-a.

Detaljan program možete pronaći OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič