Koncert Kemala Gekića 28. novembra u Sinagogi

Koncert pijaniste Kemala Gekića održaće se u utorak, 28. novembra, u Sinagogi.
Koncert Kemala Gekića 28. novembra u Sinagogi
Foto: Pixabay
Originalnost, ubedljivost, snaga interpretacije i perfektno rukovanje instrumentom samo su neki od kvaliteta koji se pripisuju ovom velikom umetniku – jednom od najvećih i najuzbudljivijih pijanista današnjice, čije sviranje hvale kako kritičari tako i publika širom sveta.
 
Kemal Gekić je diplomirao 1982. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a iste godine je bio primljen na klavirski odsek kao asistent. Poslediplomske studije završava 1985. godine kada postaje senzacija Šopenovog takmičenja u Varšavi.
 
Od 1985. ima brojne koncerte širom Evrope, SAD-a, Kanade, Japana, Afrike, Sovjetskog Saveza, Srednjeg i Dalekog Istoka. Za svoje snimke nagrađivan je u Evropi, Americi i Japanu za originalna i pronicljiva viđenja muzike Hendla, Mocarta, Šopena, Skrjabina i Lista. Rođen u Splitu, Kemal Gekić živi i radi u SAD-u.
 
Program:
Hektor Berlioz: Fantastična simfonija/transkripcija za klavir: Franc List
Andres Alen: Varijacije
Nikolai Kapustin: Dve koncertne etide
 
Ulaznice su puštene u prodaju i mogu se kupiti u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2/III) radnim danima od 8 do 14 časova. On-line rezervacije na: www.muzickaomladina.org.
 
Cene karata:
- 1.200 dinara parter sredina i centralna galerija
- 1.000 dinara parter sa strane
- Studenti i đaci uz prikaz indeksa, odnosno knjižice, imaju 50% popusta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič