Program posvećen kulturi i tradiciji vina u utorak u Gradskoj biblioteci

Program posvećen kulturi i tradiciji vina u Srbiji i Portugalu, pod nazivom "U slavu vina", održaće se u utorak, 28. novembra u bibliotečkom ogranku "Anica Savić Rebac" na Trgu Republike 2.
Program posvećen kulturi i tradiciji vina u utorak u Gradskoj biblioteci
Foto: Pixabay

O vinogradarstvu i vinskoj kulturi u Srbiji govoriće proizvođač vina iz Sremskih Karlovaca Žarko Živanović, nosilac prestižne titule Vitez vina.

O vinskoj tradiciji i kulturi u Portugalu govoriće studenti Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, polaznici kursa portugalskog jezika.

Muzički program, u čast vina, prirediće "Apsolutno romantično" i "Dodir zvuka", koji će izvoditi kompozicije posvećene vinu na srpskom i portugalskom jeziku.

Počasni gosti večeri biće ambasador Portugalije u Srbiji Augušto Saraiva Peišoto i savetnica Ambasade Grasa Kosta Masedo.

Povodom ovog događaja biće priređena i izložba o vinu, vinogradarstvu i vinarstvu u dvema pomenutim zemljama, sa osvrtom na evropske korene vinske tradicije i kulture i njihov razvoj kroz istoriju.

Program će početi u 18 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič