Dve tribine i promocija knjige u utorak u KCNS

Dve tribine i promocija knjige održaće se u utorak, 28. novembra u Kulturnom centru Novog Sada.
Dve tribine i promocija knjige u utorak u KCNS
Foto: 021.rs
Od 18 časova u Klubu "Tribina mladih" održaće se tribina "Mustafa Golubić – između stvarnosti i fikcije". Autor i predavač je msr Ognjen Karanović, istoričar. 
 
U istoriji srpskog etnosa, kao i u povesnicama mnogih naciona, postojale su ličnosti čije bi delatnosti mogli da pripišemo ulogama dostojnim znamenitim antiherojima u različitim antičkim dramama. Pod uticajem "masovnih medija" i fenomena "televizijske umetnosti", kao i popularne književnosti, u navedenom smislu, a naročito poslednjih dana, posebno se izdvaja ime čuvenog "crnorukaškog" aktiviste i potonjeg agenta sovjetskih "tajnih" bezbednosno-obaveštajnih službi – Mustafe "Mujka" Golubića. Sve činjenice koje su poznate o njegovoj biografiji u mnogome su sporne, na trenutke i neverovatne, pa i filmsko-žanrovski fantastične. Bez obzira na pomenuto, ni sedam i po decenija nakon njegove smrti ne prestaje izuzetno interesovanje akademskih krugova inteligencije, književne i umetničke zajednice, kao i najširih slojeva javnosti srpske, balkanske, pa i svetske populacije za život ovog, po mnogima hazarderskog junaka i antijunaka savremene planetarne političke zbilje u kojoj je putem svojih aktivnosti ostavio velikog traga.  
 
Od 19 časova u Klubu "Tribina mladih" održaće se tribina "Geopolitika i demografija". Autor i predavač je Milorad Vukašinović, novinar i publicista. Na tribini, autor će pokrenuti i nastojati da odgovori na sledeća pitanja: Da li se savremena geopolitika može razumeti bez uvažavanja "demografskog faktora"? Na kakav zaključak upućuju demografske projekcije UN do sredine 21. veka? Kakva je demogeopolitička budućnost Balkana?
 
Takođe u 19 časova, ali u Likovnom salonu, održaće se promocija knjige "Pariski razgovori" Živadina K. Mitrovića. Osim autora na promociji učestvuju Gordana Milosavljević Stojanović i Milisav Savić. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič