U toku prijave za radionice javnog zagovaranja za mlade

Radionice za mlade na temu javnog zagovaranja biće organizovane u četvrtak i petak, 7. i 8. decembra.
Radionice organizuje Novosadska biciklistička inicijativa, a cilj je da se mladi upoznaju sa konceptom javnog zagovaranja kao načinom postizanja promena kroz primer Novosadske biciklističke inicijative.
 
Učesnici radionica će saznati na koji način mogu da podstiču procese formulisanja, donošenja i sprovođenja odluka različitih institucija. Učesnici će raditi na realnim problemima, a upoznaće se i sa predstavnicima određenih gradskih institucija kako bi saznali na koji način oni funkcionišu. Na kraju će svi zajedno napisati nekoliko koncepata javnog zagovaranja i obratiti se institucijama sa predlozima sprovođenja postojećih propisa.
 
"Primetili smo da postoji potreba za takvom edukacijom, jer nam se više puta desilo da nam se mladi obrate sa takvim pitanjima – šta mogu da urade kako bi uticali na neki problem u svom okruženju. Kada je bilo najavljeno da će biti srušena menza zbog rekonstrukcije novosadskog kampusa, mladi nisu na vreme i bez naše pomoći prepoznali ulogu planskih dokumenata, procesa javnih rasprava itd. U jednom slučaju 600 mladih u studentskim domovima nisu prepoznali institucionalne pozicije za izgradnju parkinga za bicikle koji im je potreban, pa su se obratili Novosadskoj biciklističkoj inicijativi", navode organizatori.
 
Učesnici mogu da se prijave OVDE, do utorka 5. decembra. Učesnici će naknadno biti obavešteni o mestu održavanja radionica.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič