"Moćni rendžeri ne plaču" premijerno u četvrtak u SNP-u

Predstava "Moćni rendžeri ne plaču" biće premijerno izvedena u četvrtak, 24. maja, u Srpskom narodnom pozorištu.
Predstava je delo dve mlade autorke, dramske spisateljice Tijane Grumić i rediteljke Tijane Vasić.
 
Glume: Mia Simonović, Nebojša Savić, Aleksandra Pleskonjić i Vukašin Ranđelović.
 
Gorka i savremena priča o odrastanju, o traganju za sopstvenim identitetom i životnim izborima dvoje mladih, Ane i Miloša, i njihovim međusobnim odnosima u komplikovanoj porodičnoj atmosferi, ispričana u eliptičnoj vremenskoj perspektivi, u kojoj se vreme sazrevanja meri rođendanima, promenama u izboru heroja detinjstva, maturskim ispitom, odlascima bližnjih i životnim nevoljama pod kojima se ne sme pokleknuti niti zaplakati. 
 
"Moćni rendžeri ne plaču za mene predstavlja dramu o odrastanju, mom ali i jedne generacije u Srbiji. Verujem da je svako odrastanje, bilo gde i kad, obeleženo društveno-političkim okolnostima pa je taj okvir univerzalna karakteristika odrastanja kao takvog. Ipak, ako pričamo o individualnom i ličnom, za mene je odrastanje obeleženo pre svega nostalgijom, posebno iz perspektive iz koje danas o njemu pišem. Suočavanje sa neostvarenim željama iz detinjstva, s odlascima bilo koje vrste (svojim, tuđim, voljnim ili nevoljnim) i gubicima, važan su deo individualnog sazrevanja, izgradnje sopstvenog identiteta i karaktera", kaže autorka Tijana Grumić.
 
"Ovo je predstava koja govori o mojoj generaciji, rođenoj početkom devedesetih i uslovima u kojima smo mi odrastali, kao i o našim potrebama, očekivanjima i stavovima koji su proistekli iz tih okolnosti. Ana i Miloš su predstavnici te generacije i mi kroz njihovo emotivno sazrevanje (ljubavnu priču) dobijamo sliku o tome gde se nalazi moja generacija i šta je do toga dovelo. S obzirom na to da se ovaj komad završava odlaskom i jednog i drugog lika, potvrđuje se sveprisutnija potreba među mladima da napuste ovu zemlju u želji da žive u nekom lepšem, izvesnijem i pravednijem društvu. Ali pitanje je šta se desi kada na put njihovih želja i ambicija stane ljubav?", navodi rediteljka Tijana Vasić.
 
Predstava je nastala u koprodukciji SNP-a i Sterijinog pozorja. Tekst je, pored još tri, ušao u uži izbor na konkursu Sterijinog pozorja za najbolji originalni domaći dramski tekst za 2017/18. godinu.
 
Premijera je 24. maja na Kamernoj sceni, u 20.30h, a reprize su 25. maja i 11. juna.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič