Ciklus Fasbinderovih filmova u CK13 od ponedeljak do četvrtka

Ciklus filmova posvećen režiseru Rajneru Verneru Fasbinderu, koji se smatra začetnikom i najznačajnijim predstavnikom nemačkog novog talasa, biće emitovan od ponedeljka u CK13.
Fasbinder je jedan od najplodnijih i najproduktivnijih režisera u istoriji filma, budući da je tokom svoje karijere koja je trajala 15 godina, uspeo da snimi preko 40 filmova, dve TV serije i tri kratka filma.
 
Iako su njegovi filmovi tematski raznovrsni, kao lajt motiv se često javlja pitanje identiteta u poslerantoj Nemačkoj. Protagonisti njegovih filmova često predstavljaju metaforu nemačkog društva, koje se i dalje suočava sa duhovima prošlosti u pokušaju da za sebe izgradi bolju budućnost.
 
Urednik ovog filmskog ciklusa je Bojan Bojić, a ulaz na sve projekcije će biti besplatan. Svi filmovi biće prikazani na otvorenom, na letnjoj pozornici CK13.
 
Program:
 
Ponedeljak, 9. jul
 
21.00 Zašto je poludeo gospodin R? (1970) – 1h28min
 
Utorak, 10. jul
 
21.00 Svi drugi se zovu Ali (1973) – 1h34min
 
Četvrtak, 12. jul
 
21.00 Brak Marije Braun (1978) – 2h

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič