Predavanje "Pavle Beljanski i Italija" i tumačenje izložbe "Evropski fenomeni u kolekciji GMS"

U okviru poslednje nedelje izložbe "Mediteran u delima iz kolekcije Pavla Beljanskog", u četvrtak, 30. avgusta, biće održano predavanje o boravku kolekcionara u Italiji od 1936. do 1940.
Predavanje "Pavle Beljanski i Italija" i tumačenje izložbe "Evropski fenomeni u kolekciji GMS"
Foto: Pixabay
Predavanje "Pavle Beljanski i Italija" održaće Jasmina Jakšić Subić, viši kustos. Počinje u 19:30h u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog.
 
Istaći će se njegova interesovanja, angažmani, posete antikvarnicama i nabavke dela strane umetnosti, s osvrtom i na jedinu sliku u kolekciji inspirisanu ovom mediteranskom zemljom, Borove (1912) Mališe Glišića.
 
U petak, 31. avgusta, u Galeriji Matice srpske organizuje se stručno tumačenje izložbe "Evropski fenomeni u kolekciji Galerije Matice srpske". Počinje u 19 časova.
 
Održaće ga Nikola Ivanović, kustos, a poseban osvrt biće dat na veze između italijanske umetnosti i kulture i srpskog slikarstva XIX i XX veka, kao i na aktuelnu saradnju Galerije Matice srpske sa srodnim ustanovama u Umbriji, čime će Galerija uzeti učešće u projektu Spomen-zbirke Pavla Beljanskog "Kroz Umbriju 1938/2018".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič