Književno veče "Autor nije prisutan: Bitnici" 20. septembra u CK13

Književno veče pod nazivom "Autor nije prisutan: Bitnici" održaće se u četvrtak, 20. septembra u Omladinskom centru CK13.
Književno veče "Autor nije prisutan: Bitnici" 20. septembra u CK13
Foto: Pixabay
Na ovoj književnoj večeri čitaće se dela najznačajnijih predstavnika Beat generacije: Džeka Keruaka, Alena Ginsberga i Vilijama Berouza. 
 
Beat generacija je zapravo bila socijalni i književni pokret koji je pedesetih godina nastao u umetničkim krugovima Njujorka i San Franciska. Članovi ovog pokreta bili su novi borci za slobodu, njihova dela su izazivala dosta kontroverzi, kako zbog zagovaranja različitosti, tako i zbog jedinstvenog stila. Direktno i indirektno bili su pod uticajem evropskih trendova filozofije egzistencijalizma.
 
Urednica književne večeri je Anastasija Bijelić, pesnikinja i studentkinja istorije.
 
Program “Autor nije prisutan” je deo projekta “Paket aranžman”, podržanog od strane Gradske uprave za sport i omladinu, sa ciljem da se stavi akcenat na programe u kulturi u čijem osmišljavanju i realizaciji učestvuju mladi. 
 
Program počinje u 20 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič