Zaspanka za vojnike večeras u KCNS

Film Zaspanka za vojnike, reditelja Predraga Antonijevića, po scenariju Nataše Drakulić premijerno će biti prikazan večeras u KCNS.
Premijerna projekcija počinje u 21 čas u Velikoj sali, a karte po ceni od 300 dinara moguće je kupiti na biletarnici KCNS. Reprizne projekcije prikazivaće se od 3. do 7. novembra, od 21 čas.
 
Film je nastao po motivima Srpske trilogije Stevana Jakovljevića u produkciji Filma danas, Komune i Dandelion Production Inc i koprodukciji Avala filma, Contrast studios, Concept Studia i Direct Medie. Zvanična premijera filma održaće se 01. novembra na zvaničnoj državnoj proslavi završetka Velikog rata, dok će se 02. novembra film naći na bioskopskim platnima širom Srbije i Republike Srpske.
 
Uloge u filmu tumače Marko Vasiljević, Vuk Jovanović, Ljubomir Bandović, Nenad Okanović, Aleksandar Đurica, Ivan Đorđević, Marko Gvero, Nikola Ilić, Marko Pavlović, Stefan Radonjić, Petar Kokinović, Jovan Gulan i Nebojša Glogovac.
 
Režiju potpisuje Predrag Gaga Antonijević. Scenario je napisala Nataša Drakulić. Kostimograf je Ivanka Krstović, šminker Marinela Spasenović, scenograf Milenko Jeremić, a direktor fotografije Miloš Kodemo.
 
Sinopsis:
 
Stevan Jakovljević, profesor biologije i učesnik Prvog cvetskog rata na strani srpske vojske, dolazi na proslavu dvadesetgodišnjice rata i otvaranje spomen kosturnice u selo u kojem je nekada boravio zajedno sa svojom prvom ratnom jedinicom, petom tobdžijskom baterijom. Susreće samo ostarelog komadanta jedinice. Kroz njihove fleš bekove otvara se sudbina pete baterije koja je prestala da postoji baš u tom selu, otkrivaju se teški ali i radosni momenti, kao i Stevanov i Aleksandrov odnos koji od početne netrpeljivosti postaje prijateljski. Ono što Stevan bude saznao od komadanta promeniće sve. U ovoj priči o hrabrosti i prijateljstvu, lik potporučnika Aleksandra čiju sudbinu saznajemo na kraju, pokazaće i zašto je srpska vojska uprkos svim nedaćama uspevala da iznese tolike vojne poduhvate – jer je jedan čovek, poručnik, nadređeni; svesno žrtvovavo svoj život, pre toga ugled i čast da bi spasao bar jednog svog vojnika.
 
  • @kazi ladja

    03.11.2018 16:49
    Cvetić
    Na ovdašnjem i svakom drugom srpskom, "zaspanka" je naziv cveta. Kao ruža, lala, visibaba...
    U svakom slučaju, komentar je prilično maliciozan, ali govori o onome ko ga je postvio.
  • kazi ,,ladja,,

    03.11.2018 11:06
    Moze li malo ovdasnjeg srpskog? Sta je to zaspanka?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič