Nedelja kubanskog filma i izložba slika "Sećanje na Če Gevaru" u KCNS

Izložbom slika "Sećanje na Če Gevaru" Ljubinke Šibe Fimić u klubu "Tribina mladih" Kulturnog centra Novog Sada počela je manifestacija Dani kubanske kulture koja će trajati do srede, 26. decembra.

Izložba obuhvata 31 sliku, a u Velikoj sali Kulturnog centra prikazan je film "Sećanja na nerazvijenost" u režiji Tomasa Gutiereza Alea.

Ambasador Kube u Srbiji Gustavo Trista del Todo je rekao da kultura predstavlja dušu jednog naroda i dodao da će novosadska publika sem izložbe u narednim danim moći da pogleda i nekoliko kubanskih filmskih ostvarenja i čuje više zanimljivih predavanja.

Direktor Kulturnog centra Bojan Panaotović je istakao da Kubu i Srbiju povezuju duboke i jake spone prijateljstva koje treba negovati, a da je kultura u tom procesu jedna od ključnih karika. Kako je kazao, za sve slobodoumne građane Kuba predstavlja svetionik, vodilju i primer.

Inače, nedelja kubanskog filma će u KCNS trajati do 28. decembra, a biće prikazano ukupno sedam filmova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič