Filmovi "Svi znaju" i "Krivica" do 13. februara u KCNS

Filmovi "Svi znaju" i "Krivica" na repertoaru su bioskopa Kulturnog centra Novog Sada do 13. februara.
Od 18:45h - "Svi znaju"
 
"Todos lo saben" Španija/Francuska/Italija, 2017, 132 min.
 
Režija: Asghar Farhadi
Scenario: Asghar Farhadi
 
Uloge: Penelope Cruz, Javier Bardem, Jaime Lorente, Ricardo Darín, Bárbara Lennie, Inma Cuesta, López Eduard Fernández, Sergio Castellanos, Elvira Mínguez
 
Ovaj film Oskarovca Ašgara Farhadija je otvorio 71. Kanski festival. 
 
Detektivska priča inicirana je okupljanjem porodice povodom venčanja u živopisnom selu blizu Madrida. Lepa Laura dolazi sa porodicom iz Buenos Ajresa u rodni grad u Španiji na sestrino venčanje. Tokom veselog porodičnog skupa i proslave, njena starija ćerka biva kidnapovana. U danima koji slede, raste tenzija među članovima porodice i poznanicima, a duboko čuvane tajne izlaze na videlo. Oskarovci Havijer Bardem i Penelopa Kruz su odlični u ulogama pisanim specijalno za njih, a hemija među njima i melanholija za onim što je moglo biti su gotovo opipljive. Dok se trude da pronađu otetu devojčicu, ponovo se razbuktavaju emocije od kojih su nekada goreli. 
 
Od 21h - "Krivica"
 
"Den skyldige", Danska, 2018, 85 min.
 
Režija: Gustav Möller
Uloge: Jakob Cedergren, Jakob Ulrik Lohmann, Morten Thunbo, Guuled Abdi Youssef, Laura Bro
 
Jedan od najvećih evropskih filmova godine, svakako opravdava tvrdnje da skandinavski trileri već duže vreme imaju primat u žanru. Kultni film "Krivica" Gustava Melera je osvojio brojne nagrade širom sveta, između ostalog i nagrade publike na filmskim festivalima u Sandensu i Roterdamu. 
 
Asger Holm, dispečer za hitne pozive i bivši policajac, javlja se na hitan poziv kidnapovane žene. Kada se veza iznenada prekine, počinje potraga za identitetom žene i njenim otmičarima. U trci sa vremenom Asgeru je telefon jedino pomoćno sredstvo gde život otete žene zavisi od svake reči koju izgovori. Dok pokušava da pomogne najbolje što može, počinje da shvata da je u pitanju mnogo veći zločin nego što je iko pretpostavljao.
 
Karte po ceni od 300 dinara mogu se kupiti na blagajni KCNS-a.
 
Napomena: U ponedeljak, 11. februara neće biti prikazan film "Svi znaju".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič