VIDEO: Filmovi "Hladni rat" i "Srećan kao Lazaro" do 10. aprila u KCNS

Filmovi "Hladni rat" i "Srećan kao Lazaro" biće na repertoaru Kulturnog centra Novog Sada od 4. do 10. aprila.
Od 19h - "Hladni rat" / "Cold war", Poljska, Velika Britanija, Francuska, 2018, 85'
 
Režija:  Pawel Pawlikowski
Uloge: Joanna Kulig, Tomasz Kot, Borys Szyc, Agata Kulesza, Adam Woronowicz
 
Nagrade: 2018 Cannes Film Festival - Best Director, Ghent International Film Festival - Grand Prix, Audience Award, Stockholm Film Festival - FIPRESCI Award; Nominovan za "Oskara" najbolju režiju, kameru i najbolji strani film.
 
Film predstavlja dirljivu i strastvenu ljubavnu priču između dvoje ljudi, koji se zbog različitog porekla i temperamenta, na prvi pogled čine nespojivim, ali su ipak sudbinski predodređeni jedno za drugo. To se dešava tokom hladnog rata 50-tih godina 20. veka u Poljskoj, Berlinu, Jugoslaviji i Parizu i opisuje nemoguću ljubav u nemogućim vremenima.
 
 
Od 21h - "Srećan kao Lazaro" / "Happy as Lazzaro" / "Lazzaro felice", Italija, Švajcarska, Francuska, Nemačka, 2018, 125 min.
 
Režija: Alice Rohrwacher
Uloge: Adriano Tardiolo, Nicoletta Braschi, Sergi López, Alba Rohrwacher
 
Cannes Film Festival 2018 – Winner Best Screenplay Alice Rohrwacher, Nominee Palme d'Or; Chicago International Film Festival 2018 – Winner Gold Hugo Best Feature Alice Rohrwacher; CinEuphoria Awards 2019 Winner - Top Ten of the Year - International Competition Alice Rohrwacher; European Film Awards 2018 Winner European University Film AwardAlice Rohrwacher;  Prikazan na festivalu EURO-IN FILM 2018
 
Ovo je film o "Kraljici cigareta" i o kraljevstvu koje kontroliše. O kraljevstvu koje je jednom nogom uprlo u maštu, a drugom u stvarnost. O kraljevstvu u kom žive bezimeni radnici i buržoazija kojoj služe. To je takođe i kraljesvtvo proizvoda, kako napravljenih, tako i prirodnih. Mogli bismo ga nazvati i kraljevstvom bioskopa. Ako to učinimo, stav Rorvaherove se ogleda u imenu seoceta u koje je postavila priču: Inviolata - nepovredivo ili  neozleđeno. I kao takav, razlog za veru u njen rad postaje sve jasniji... Konkretno, ovo je priča Aliče Rorvaher o poznanstvu dvojice mladića: Lazara, naizgled prostodušnog zbog dobrote, i Tankredija, mladog plemića opterećenog bogatom maštom. Njihovim životima u izolovanom pastirskom selu Inviolata vlada ozloglašena Markiza Alfonsina de Luna, kraljica cigareta. Kada Tankredi zamoli Lazara da mu pomogne u insceniranju vlastite otmice, njihovo prijateljstvo se učvršćuje...
 
 
Ulaznice po ceni od 300 dinara mogu se kupiti na blagajni KCNS-a.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič