Zoran Predin peva Arsena 16. novembra u Sinagogi

Slovenački kantautor Zoran Predin održaće koncert naslovljen "Zoran peva Arsena", u subotu, 16. novembra u Sinagogi.
Nakon promocije novog albuma i nove knjige "Glavom kroz zid", Predin dolazi u Srbiju (Novi Sad i Beograd), u okviru regionalne turneje, kojom obeležava 40 godina karijere. 
 
U protekle četiri decenije, Predin je sarađivao sa brojnim muzičarima i oprobao se u raznim pravcima, pisao muziku za pozorišne predstave i filmove i nastupao po celom svetu. Uoči svoje turneje kaže: "Najbolje tek dolazi".
 
Za album "Zoran peva Arsena", Predin je kao Arsenov prijatelj, kolega i srodna poetska duša, iz Dedićevog šarolikog opusa odabrao 12 pesama, od kojih su dve već predstavljene kao singlovi: "Kuća pored mora" i "Pamtim samo sretne dane". Ovo izvanredno delo nastalo je u saradnji sa Damirom Kukuruzovićem i pratećim bendom "Đango Group".
 
Stručna javnost album ocenjuje kao spoj jedinstvenih, vrhunskih interpretacija Dedićevih klasika, koje "uz unesene posebne emocije, naglašavaju stara, ali dodaju i neka nova značenja. Slovenački kantautor koji je s preminulim Dedićem delio sudbinu "pesnikovog bratića", smisao za humor i kantautorsku kob u album je utkao sve ono što ga je povezivalo i zbližavalo sa Arsenom".
 
"Ugođaj džipsi svinga, kantrija i starogradskog zvuka u akustičnim izvedbama pre svega privlači ukusom stvarnog života u kojem Arsenove pesme ponovo dobijaju životna, prirodna i izvorna značenja, koja su mnogi zaboravili slušajući ih kao evergrin“, stoji u jednom od novinskih zapisa.
 
Karte se prodaju na prodajnim mestima Gigstix-a i u knjižari "Mala velika knjiga" u Pozorištu mladih. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič