Donatorska večera za udruženje koje pomaže uličnim psima i mačkama 30. oktobra u CK13

Donatorska večera za Udruženje "Dobra Nada" održaće se u sredu, 30. oktobra u Omladinskom centru CK13.
Donatorska večera za udruženje koje pomaže uličnim psima i mačkama 30. oktobra u CK13
Foto: Pixabay (ilustracija)
Udruženje za zaštitu životinja "Dobra Nada" iz Novog Sada pomaže uličnim psima i mačkama više od 20 godina. Vode ga Laslo Boka i Snežana Zelenika, uz pomoć volonterke Mirjane Knežević.
 
U ovom trenutku imaju 74 psa i oko 30 mačaka o kojima vode svakodnevnu brigu, što uključuje hranjenje, čišćenje boksova, odlaske kod veterinara po potrebi i ostalo. Trenutno se suočavaju sa velikim izazovom - jedan broj pasa je zarazen srčanim crvom.
 
Šta je srčani crv? To je parazit koga prenose komarci, a može da izazove ozbiljne zdravstvene probleme kod pasa. Veterinari u Srbiji procenjuju da je svaki treći pas zaražen.
 
Od 21 psa testiranih donacijama iz inostranstva i četriri psa testiranih uz pomoć prijatelja Udruženja iz Srbije, samo dvoje pasa je negativno. Stoga, predstoji dug i skup proces lečenja svih pasa, koji uključuje davanje antibiotika i testove koji su veoma skupi.
 
Kako poručuju organizatori, "Dobra Nada" je malo udruženje po broju ljudi koji brinu o životinjama, što se ne bi moglo reći za sam broj životinja, te im je svaka pomoć dragocena.
 
Donatorska večera počinje u 19 časova.
  • VetMed

    27.10.2019 16:01
    Lečenje ovog oboljenja kod pasa je preskupo i za vlasničke pse.
    Da li ima smisla ovo primenjivati u azilu pasa?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".