Veče andergraund muzičkih dokumentaraca 4. februara u CK13

Dva filma biće emitovana u utorak, 4. februara u Omladinskom centru CK13, u okviru "Alternoon andergraund" bioskopa.
U pitanju je filmski serijal koji se održava u Omladinskom centru CK13 dva puta mesečno. Akcentuju se andergraund filmska ostvarenja koja za tematiku imaju DIY kulturu i bave se samom alternativnom umetnošću kao načinom razmišljanja. Serijal se radi isključivo u edukativne svrhe, te je ulaz na sve projekcije besplatan.
 
Program:
 
20:00h Batman & Bill
 
Film "Batman & Bill" govori o pravom tvorcu lika Betmena, Bilu Fingeru, originalnom scenaristi i tvorcu lika iz grada Gotam, kao i većine originalnih likova u stripu koji su tokom vremena postali kultni, počevši od Džokera, Pingvina, Žene-mačke i mnogih drugih. Autori filma Don Argot i Šina Džojs su na ovom filmu radili više od deset godina i pažljivo prikupljali svedočanstva i arhivske materijale o Bilu Fingeru, čoveku koga je istorija potpuno zaboravila i do koga je bilo teško doći.
 
21:30h Jobriath A.D.
 
Jobriath je bio američki muzičar i performer, u više navrata nazvan "Američki Bowie". Bio je prva rok zvezda koja je otvoreno priznala da je gej u tada vrlo konzervativnoj Americi. Njegova karijera kao muzičara bila je kratka i trajala je sedamdesetih, a danas ovaj umetnik dobija svetsko priznanje kao jedan od pionira glam pokreta i ljudi koji su uticali na više desetina kultnih bendova. Još jedan u nizu dragulja zaboravljenih umetnika koji je nepravedno zaboravljen kroz istoriju. 
 
Filmovi su na engleskom jeziku, a projekcije će biti bez prevoda na srpski.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič