Predavanje "Starke, Martinke, Lubotonke: Dizajnerska obuća i kulturno nasleđe" u sredu u Muzeju Vojvodine

Predavanje "Starke, Martinke, Lubotonke: Dizajnerska obuća i kulturno nasleđe" biće održano u sredu, 7. aprila, u Muzeju Vojvodine.
Predavanje "Starke, Martinke, Lubotonke: Dizajnerska obuća i kulturno nasleđe" u sredu u Muzeju Vojvodine
Foto: Pixabay
Predavanje Stefana Žarića organizuje se kao prateći program izložbe "Ja nosim Vas, Vi nosite mene; Tradicionalna obuća iz etnološke zbirke Muzeja Vojvodine.
 
Kao integralni deo sistema mode, obuća je, podjednako koliko i odeća, obeležena socijalnim, političkim i kulturnim značenjima. Polazeći od moći mode da "ispriča priču", predavanje će ukazati na transformacije prevashodno dizajnerske obuće visoke mode kroz istoriju i to kroz dijalog sa eksponatima sa izložbe.
 
Od Blanikovog cipelarnika Keri Bredšo koji postaje svojevrsni kabinet čudesa do pojave Melanije Tramp kao prve dame SAD i njene transformacije od Lubitonovih štikli do Vivijeovih baletanki i starki Kamale Haris sa naslovnice Voga koje postaju (anti)politički "statement", obuća nam istinski pokazuje da ona nosi nas isto toliko koliko mi nosimo nju.
 
Predavanje u sredu počinje u 13 sati.
 
Zbog poštovanja epidemioloških mera, oni koji žele da prisustvuju predavanju treba da se prijave na elektronsku adresu pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs. Takođe, biće obezbeđen prenos uživo preko Fejsbuk stranice Muzeja Vojvodine.
  • Dr Šećeroski

    05.04.2021 21:02
    Kaubojke, starke, martinke, londonke... i na kraju opanci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič