Diskusija "Koja je tvoja crvena linija?" u sredu u Hotelu Vojvodina

Javna diskusija "Koja je tvoja crvena linija" održaće se u sredu, 3. novembra, u Hotelu Vojvodina.
Razgovor aktivista i aktivistkinja iz Novog Sada će moderirati novinarka Marina Fratucan. 
 
Organizatori pozivaju sve aktivne građane i građanke Novog Sada da im se pridruže i da svojim glasom doprinesu prvo mapiranju problema, a zatim i zajedničkom iznalaženju rešenja.
 
Kako se navodi, "pod gvozdenom pesnicom naprednjačkog režima urušavaju se svi stubovi demokratije", a građanima su ugušene osnovne slobode. U pozivu se dodaje i da su aktivisti i aktivistkinje koji svakodnevno rade na tome da promovišu i razvijaju građansko društvo i brane osnovna prava građana svakodnevno napadani.
 
"Danas se postavlja pitanje: koja je zajednička crvena linija preko koje nećemo preći? To je pitanje koje treba da postavimo kao društvo, ali i svaki pojedinac sebi u svom ličnom mikrokosmosu. Oslobađanje Novog Sada i svih ostalih gradova jeste konstantan proces – samo gradovi u kojima žive stalno aktivni građani mogu biti stvarno slobodni. Datumi poput 23. oktobra, dana oslobođenja Novog Sada, važni su jer imaju snažan simbolički naboj i opominju nas da preispitamo svoje pozicije u sadašnjosti a u odnosu na ipak neospornu žrtvu podnetu radi našeg boljeg sutra", navodi se u pozivu.
 
Događaj koji organizuju Novi optimizam, Građanske inicijative i Most solidarnsoti, održaće se u sredu, 3. novembra, sa početkom u 17 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič