Kustoska tumačenja izložbe "Heroji nekad i sad" u sredu i petak u Muzeju Vojvodine

Dva kustoska vođenja u okviru pratećeg programa izložbe "Heroji nekad i sad", održaće se u sredu, 9. i petak, 11. februara u Muzeju Vojvodine, Dunavska 37.
Zainteresovanim posetiocima izložbu će tumačiti istoričarka umetnosti Dragana Garić.
Predavanje u sredu počeće u 12 časova, dok će u petak početi u 18 časova.
Izložba "Heroji nekad i sad" predstavlja produkciju radova devetoro umetnika koji su inspiraciju poneli sa Andrevlja na Fruškoj gori gde je održana umetnička kolonija Muzeja Vojvodine.
 
Na temu heroja, kako nekad, tako i danas, stvarali su Sonja Bajić, Larisa Ackov, Sonja Jo, Ivana Mitrović Ica, Gordana Basta, Saša Rakezić alijas Aleksandar Zograf, Filip Markovinović, Vojin Ivkov i Gojko Dutina.
 
Ovih devetoro kreativaca stvaraju u različitim medijima - od stripa, preko ilustracije, fotografije, crteža, unikatnog veza, grafike do instalacije i videa, no ono što im je zajedničko je svest da umetnici ne žive u bezvazdušnom prostoru i da u interakciji imaju više ideja. Njihovi radovi često predstavljaju reakciju na svet oko nas i nepravde sa kojima se susrećemo i na taj način njihova umetnost može da se smatra i društveno angažovanom.
 
Program će biti organizovan uz poštovanje epidemioloških mera.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič