Premijera predstave "Lutka" u Radničkom domu

Predstava "Lutka", autora Mira Gavrana, premijerno će biti izvedena danas, 18. maja u Radničkom domu, na Bulevaru Mihajla Pupina 24.
Režiju predstave potpisuje Petar Jovanović, a u glavnim ulogama su Sanja Petrov i Boško Petrov.
U komediji "Lutka" muškarac kojeg je nakon sedmogodišnje veze ostavila devojka počinje da živi sa ženom-lutkom koja je najsavršeniji android proizveden u laboratoriji sa namerom da usreći muškarca. Lutku je konstruisala naučnica nedugo nakon svoga bračnog brodoloma pa je u nju prenela svoj kritički pogled na muškarce. Kroz komične situacije, svojim prostodušnim i logičnim pogledom na svet, lutka će ukazati muškarcu na sve propuste koje je činio prema ženama te će povremeno i ona s njim dolaziti u sukobe koji su neizbežni u zajedničkom životu osoba suprotnog pola. Na kraju priče, možemo naslutiti da li je lutka pravo rešenje za nesrećne muškarce.
Ova komedija je u prve tri po godine imala je čak deset premijera u deset teatara, u Zagrebu (Hrvatska), Njujorku i u tri pozorišta u Los Anđelesu (USA), Trnavi, Hlohovecu (Češka), Mumbaiju (Indija), Trenčinu (Slovačka), Štuku (Slovenija).
 
Miro Gavran je savremeni hrvatski autor rođen 1961. godine. Dela su mu prevedena na 38 jezika. Po njegovim dramama i komedijama nastalo je više od 300 pozorišnih premijera širom sveta, a videlo ih je više od tri miliona ljudi. Jedini je živi dramski pisac u Evropi koji ima pozorišni festival njemu posvećen, izvan zemlje rođenja.
 
Početak predstave je u 19:30 časova.
 
Sledeće izvođenje je na repertoaru već u petak, 20. maja u 19:30 časova. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič