Otvaranje dve izložbe na Petrovaradinskoj tvrđavi u petak

Otvaranje dve izložbe na platou Duge kasarne na Petrovaradinskoj tvrđavi biće održano u petak, 5. avgusta.
Prva izložba je "Krugovi kruga" u okviru programskog luka "Dunavsko more" Evropske prestonice kulture na kojoj će biti predstavljeno 23 umetnika i umetnica koji stvaraju na Petrovaradinskoj tvrđavi.
Druga izložba je 26. Godišnja izložba udruženja umetnika Petrovaradinske tvrđave "Likovni krug", u okviru koje će svoje nove radove izlagati 55 umetnica i umetnika u svojim ateljeima.
Udruženje umetnika Petrovaradinske tvrđave "Likovni krug" ove godine obeležava 70 godina od kada umetnice i umetnici stvaraju u svojim umetničkim ateljeima na Petrovaradinskoj tvrđavi.
 
Ove godine, kada je Novi Sad Evropska prestonica kulture, u programskom luku "Dunavsko more", prikazaće bogatu umetničku ponudu umetnica i umetnika: moda, scenografija, kostimografija, ulja na platnu, umetnički objekti i ostalo, a sve to će publika moći da vidi na jednom mestu, na Petrovaradinskoj tvrđavi u jedinstvenim umetničkim ateljeima.
 
Publika će imati i priliku da ih kroz izložbe vode i sami umetnici od kojih će moći da čuju o procesu stvaranja umetničkih dela. Ceo program možete da pogledate ovde.
Izložbe će se otvoriti tačno u 20 časova i 22 minuta, a mogu se pogledati do 28. avgusta

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič