Nastupom ansambla Tango džez kvarteta u sredu počinje Novosadsko muzičko leto

Nastupom argentinskog ansambla Tango džez kvartet u sredu, 17. avgusta počinje Novosadsko muzičko leto, a koncerti će se održavati u Sinagogi i Srpskom narodnom pozorištu do 26. avgusta.
Nastupom ansambla Tango džez kvarteta u sredu počinje Novosadsko muzičko leto
Foto: 021.rs
Na manifestaciji "Novosadsko muzičko leto 2022", u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada, publiku očekuju kvalitetni koncerti tango, džez, sevdah, fado, pop i etno muzike i to u izvođenju vrsnih umetnika iz naše zemlje, Argentine, Portugala i Hrvatske.
Program s kojim će se Tango džez kvartet predstaviti publici nosi naziv "Istorija tanga". Biće to jedno muzičko putovanje – od melodija najstarijeg tradicionalnog tanga do inovativnih Pjacolinih kompozicija, a sve to u kombinaciji s džez elementima.
Ovaj sastav je osnovan 2009. godine u Buenos Ajresu na inicijativu vođe ansambla, saksofoniste Gustava Firmeniha. Kvartet je do sada ostvario 10 albuma i 25 međunarodnih turneja, nastupajući u prestižnim salama, džez klubovima, kao i na brojnim muzičkim festivalima širom Evrope, Sjedinjenih Američkih Država, Kine, Rusije, Južne Amerike i Afrike.
 
Koncert počinje u 21 čas.

Ulaznice za koncert se mogu kupiti lično u Muzičkoj omladini Novog Sada i na dan koncerta od 19 do 21 čas u holu Sinagoge ili onlajn. Karte za koncert "Dame pevaju pop" Novosadskog big benda su u prodaji od četvrtka, 18. avgusta, na blagajni Srpskog narodnog pozorišta. Za više informacija pogledajte OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič