Malerova peta simfonija pred Novosađanima u nedelju na platou ispred SNP-a

Koncert projekta "Sounds of Change" održaće se u nedelju, 14. avgusta, izvođenjem Malerove pete simfonije na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta.
Ovaj koncert se održava kao finale prve faze projekta "Sounds of Change" koji obuhvata četiri faze kroz četiri godišnja ciklusa, a u kom učestvuju muzičari iz Portugalije, Španije, Nemačke, Slovenije i Srbije, odnosno Novog Sada.
Tokom projekta će se izabrani umetnici susresti sa mogućnosšću profesionalnog usavršavanja kroz orkestarske akademije. Narednih nedelju dana će sto učesnika, mladih muzičara i istaknutih svetskih umetnika boraviti u Novom Sadu.
Ideja je da tako novoformirani međunarodni orkestar nastupi kako na profesionalnim muzičkim festivalima u Evropi i da osigura prostor za promociju rada muzičara. Pored muzičara, priliku za razvoj karijere dobiće i mladi kompozitori kao i operski umetnici.
 
Vođa projekta novosadskog tima, Dragana Kuzmanović, kaže kako prvi i drugi ciklus prate klasičnu internacionalnu orkestarsku akademiju i pripremu dela evropskih kompozitora, dok će se performativni slojevi razvijati za poslednja dva ciklusa uključivanjem multimedijalne i cirkuske umetnosti.
 
"Pored sinergije različitih umetnosti, jedan od ciljeva je takođe i osvajanje novih koncertnih prostora koji će ostati kao legat projekta. 'Sounds of Change' pored snažne podrške mladim umetnicima, želi da, kroz svojevrsni umetnički aktivizam, doprinese razvoju i ekološke svesti,ali i da podstakne nove generacije na razmišljanje o budućnosti Evrope koja ističe jedinstvo različitosti", kaže Kuzmanović.
Partneri na projektu su Portugalska filharmonija, umetnička organizacija Noletia iz Španije, Internacionalni muzički festival Koblenc iz Nemačke, Kulturno društvo BSA iz Slovenije, kao i Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada.
 
Koncert u nedelju počinje u 20.30 časova. Moguće ga je pratiti i širom Evrope na platformi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič