Danas svečanost povodom nove sezone Srpskog narodnog pozorišta

Nakon odlaganja spektakla zbog vremenskih prilika, svečanost povodom otvaranja 162. sezone biće upriličena u četvrtak, 15. septembra, na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta.
Danas svečanost povodom nove sezone Srpskog narodnog pozorišta
Foto: 021.rs
Multimedijalni performans, čiju režiju potpisuje Sonja Petrović, ima za cilj da pokaže kakve sve planove imaju sve tri umetničke jedinice za nadolazeću sezonu.
U sat vremena, prisutni će takođe imati priliku da isprate segmente predstava - dramskih, operskih i baletskih koje su obeležile prošlu sezonu.
Tako će posetioci moći da pogledaju Aljošu Đidića koji igra glavnu ulogu u predstavi "Mefisto", Mariju Medenicu u monodrami "Neodustajanje", Draginju Voganjac u novoj predstavi "Kafka Mašin", ali i scenu "Žrtvovanja" iz operskog spektakla "Aida", uz video projekcije na kojima će Ana Karenjina i Vronski, koje tumače prima balerina Ana Đurić i prvak baleta Andrej Kolčeriju, izvesti ples fatalne ljubavi.
 
Upravnik Srpskog narodnog pozorišta Aleksandar Stankov kaže da je cilj za novu pozorišnu sezonu bio da rasterete administraciju, da ulože u mlade ljude, tehniku, kao i da se omogući prostor u kom se bezbedno i tečno pravi umetnost.
 
"Zadatak nam je da ponudimo drugačiji organizacioni model koji bi bio primeren stvarnim potrebama Pozorišta, koji bi njegov rad učinio efikasnijim nego što je danas, ali ga i prilagoditi savremenim trendovima, koristeći pozitivna iskustva drugih. Zadatak nam je da ljude kojima je predstava osnovni proizvod, postavimo na mesto koje im pripada", ističe Stankov.
Svečanost počinje u 20 časova.
 
U protekloj sezoni, u Srpskom narodnom pozorištu je predstavljeno 18 premijera, a ansambli su bili na preko četrdeset gostovanja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič