Međunarodni filmski festival "Uhvati film" od danas u Kulturnom centru Novog Sada

Jubilarni 20. Međunarodni filmski festival "Uhvati film" održaće se od srede, 12. oktobra do nedelje, 16. oktobra u Kulturnom centru Novog Sada.
Međunarodni filmski festival "Uhvati film" od danas u Kulturnom centru Novog Sada
Foto: 021.rs

Ovogodišnji festival se održava pod motom "Sijamo ljubav", a želeći da pokaže zajedničku snagu publike i filmova da sijaju ljubav i promene, i time doprinesu razvoju empatije i ravnopravnosti u društvu.

Festival će svečano otvoriti direktor Evropske filmske akademije Mathijas Vouter Knol, dok će uživo na sceni glumac Ervin Aljukić izvesti performans "Izgradićemo novi grad", nakon čega će sa publikom diskutovati o važnosti umetnosti i društvenog aktivizma. 

Isti dan će biti prikazan film "Orkestar Los Bengalas", a program počinje od 18 časova.
 
Narednog dana će se održati konferencija "Od nediskriminacije do razvoja publike", a u okviru ovog događaja je planiran i okrugli sto pod nazivom "Prevazilaženje izazova filmskih i festivalskih producenata u postizanju pristupačnosti".
 
Istoga dana nakon konferencija, počinje se sa projekcijom filmova koji su ušli u selekciju ovogodišnjeg festivala u okviru takmičarskog programa.
 
Nakon svakog dana projekcije filmova, publiku očekuju razgovori sa nekima od gostiju festivala, poput Ervina Aljukića, Milice Veljković, Siniše Tucića i ostalih.
 
Festival u nedelju, 16. oktobra zatvara projekcija filma "Kuden&Kenta Kambara", a nakon toga i performans japanskog umetnika Kenta Kambare pod nazivom "Sunce".
 
Detaljnu satnicu programa pogledajte OVDE.
"Uhvati film" je jedan od najpristupačnijih festivala u regionu, koji je dostupan osobama sa fizičkim invaliditetom, gluvima i slepima.
 
Svi filmovi su audioopisani i sinhronizovani na srpski, a prvi put u istoriji i opisno titlovani na srpski. Svi govorni segmenti se prevode na srpski znakovni jezik, a događaji se realizuju u fizički pristupačnom prostoru. 
 
"Uhvati film" je jedini regionalni filmski festival o invalidnosti. Već dvadesetu godinu uspešno se održava u Novom Sadu, u organizaciji KAO Parnasa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič