Tribina "Zašto su važni gradski parkovi i zeleni prostori na turističkim destinacijama" u četvrtak

Tribina "Zašto su važni gradski parkovi i zeleni prostori na turističkim destinacijama" održaće se u četvrtak, 13. oktobra u amfiteatru Prirodno-matematičkog fakulteta.
Tribina "Zašto su važni gradski parkovi i zeleni prostori na turističkim destinacijama" u četvrtak
Foto: 021.rs
Uvodnu reč će održati predstavnici Pokreta gorana Novog Sada, a predavač će biti vanredni profesor PMF-a Igor Stamenković.
Tribina se organizuje za studente geografije i turizma kako bi se informisali o posledicama klimatskih promena i načinima za njihovo ublažavanje u gradskim sredinama.
Fokus predavanja su javni gradski parkovi, kao "motori" koji pokreću turizam na mnogim destinacijama, jer turisti tokom boravka na često vole da ih posete. 
 
Na taj način, parkovi postaju značajan izvor ekonomske koristi, posebno u manjim gradovima. 
 
Veliki urbani parkovi sa zoološkim vrtovima, kulturnim artefaktima i istorijskim mestima privlače značajan broj turista. 
 
Parkovi sa pejzažnim zasadima i autentičnim dizajnom prepoznati su kao "živa umetnička dela" i predstavljaju posebne turističke atrakcije, kao što su to Central park u Nju Jorku, Golden Gate u San Francisku ili Park Guell u Barseloni.
 
Predavanje počinje od 13.30 časova.
Događaj se realizuju u okviru projekta "Zeleni inicijative za zeleni Novi Sad", čiji je cilj informisanje građana o načinima ublažavanja posledica klimatskih promena i pokretanje građanskog aktivizma, kroz aktivno Pokreta gorana, kao što su čišćenje obale Dunava, parkova i sadnja drveća.
  • Ана

    13.10.2022 10:07
    Прав тема
    Увек може бити више зеленила. Али и ово што имамо може бити уређеније. Предлажем стручњацима који брину о парковима:
    1.Поставите таблу са сликама и именима птичица којима су паркови дом. Тако ћемо знати ко су оне мале птице налик врапцима које хранимо семенкама. Врло су плашљиве.
    2.Поред дрвећа поставите табле са називом и местом порекла.
    3.Предлажем фонтане, бар по једну у сваком парку.
    Поздрав и успех у раду од једне пензионерке која воли наше паркове

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič