Instalacija "Suba soba" do subote u Menzi

U Menzi u Kreativnom distriktu, u petak, 25. novembra, od 19 sati, Nebojša Krivokuća predstaviće video radove na muziku Mitra Subotića Sube, a Uroš Milovanović prestaviće film u razvoju o Subi.
Od 14.00 džez kontrabasista Aleksandar Milošević održaće radionicu "From Be to Bop". 
 
Dan će se završiti DJ nastupom Vladimira Ivkovića od 20.00. 
U subotu, 26. novembra, poslednjeg dana Interaktivne instalacije "Suba soba" u Menzi, kustoskinja Bosiljka Zirojević Lečić ponovo će provesti posetioce kroz izložbu od 17.00.
Nedelja posvećena Subi završiće se Žurkom kod Sube na kojoj će nastupiti Modern Quartet, Žoao Paraiba, Ivan Fece Firči i drugi Subini prjatelji. Žurka počinje u subotu u 20h. 
 
Mitar Subotić Suba bio je jedan od najzanimljivijih i međunarodno najrelevantnijih novosadskih muzičara. Početkom osamdesetih pod pseudonimom Rex Ilusivii otvarao je nove prostore u jugoslovenskoj muzici i kao autor i kao producent. Po odlasku u Brazil krajem osamdesetih značajno je uticao na brojne brazilske muzičare davši Bebel Žilberto zvuk koji ju je učinio svetskom zvezdom.
 
Njegova karijera je nažalost tragično prekinuta 1999. godine požarom u studiju, u trenutku kada mu je album Sao Paolo Confessions doneo globalno priznanje. 
 
Programi posvećeni Subi su deo interaktivne instalacije "Suba soba" pod pokroviteljstvom Evropske prestonice kulture Novi Sad 2022. Tokom celog trajanja instalacije posetioci mogu da pogledaju izložbu posvećenu Subinom životu i radu koju je postavila kustoskinja Bosiljka Zirojević Lečić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič