Autorsko vođenje kroz izložbu o stvaralaštvu Uroša Predića u subotu u Galeriji Matice srpske

Autorsko vođenje kroz izložbu "Uroš Predić. Život posvećen lepoti i umetnosti" održaće se u subotu, 10. decembra u Galeriji Matice srpske.
Autorsko vođenje kroz izložbu o stvaralaštvu Uroša Predića u subotu u Galeriji Matice srpske
Foto: 021.rs
Kroz izložbu će voditi autorka i muzejska savetnica Snežana Mišić.
Uroš Predić je tokom osamdesetogodišnjeg rada ostavio bogat umetnički opus sa preko 1700 dela, a aktuelna izložba prikazuje više od 100 njegovih dela, dokumentarnu građu o umetnikovom životu, portrete koje su načinili prijatelji umetnici, kao i dokumentarni film u režiji Blaža Popovića. 
Pod Galerijskim krovom okupila su se umetnička dela iz različitih kolekcija iz zemlje i inostranstva koja će publici pružiti uvid u životne, stvaralačke i tematske prostore Uroša Predića. 
 
Na izložbi se nalaze i dela iz privatnih kolekcija od kojih većina do sada nije bila izlagana pa samim tim ni dostupna široj javnosti. 
 
Kroz nekoliko celina - anegdotski i socijalni žanr, religiozno slikarstvo, portreti, teme iz nacionalne istorije, veze sa Maticom srpskom, predstaviće se Predićeva osnovna tematska opredeljenja. 
 
Autorsko vođenje kroz izložbu će se održati u dva termina - od 13 časova, a u terminu od 17 časova će biti organizovano simultano prevođenje na znakovni jezik.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič