Predavanje "Dakle, Vi ste taj Uroš Predić?" u petak u Galeriji Matice srpske

Predavanje "Dakle, Vi ste taj Uroš Predić?" održaće se u petak, 3. februara u Galeriji Matice srpske.
Na predavanju će ličnosti, stvaralaštvu i značaju ovog slikara govoriti viša kustoskinja i istoričarka umetnosti Narodnog muzeja u Zrenjaninu Olivera Skoko.
Održava se u okviru pratećeg programa izložbe "Uroš Predić. Život posvećen lepoti i umetnosti", koja je produžena do nedelje, 12. februara.
Narodni muzej Zrenjanin čuva Legat Uroša Predića koji je u tu ustanovu dospeo 1954. godine, nedugo nakon slikareve smrti. 
 
U pitanju je inventar njegovog beogradskog ateljea u kojem je Predić proveo poslednje decenije svoga života. 
 
Ovaj fond, kao i predmeti koji su u zrenjaninski muzej stizali putem poklona i otkupa, čine postavku izložbe "Dakle, Vi ste taj Uroš Predić?" koja je premijerno predstavljena u Zrenjaninu 2017. godine, povodom 160 godina od slikarevog rođenja.
 
Nekoliko slika, crteža i deo dokumentarnog materijala predstavljeni su na izložbi "Uroš Predić. Život posvećen lepoti i umetnosti". 
 
Predavanje počinje u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič