Pesnik Marko Tomaš danas u Bulevar Books-u

Pesnik Marko Tomaš gostovaće danas u Bulevar Books-u.
Pesnik Marko Tomaš danas u Bulevar Books-u
Foto: 021.rs

Razgovor sa Markom moderiraće Tamara Babić.

Marko Tomaš je pesnik, kolumnista, politički i sportski komentator. U redu je najpriznatijih regionalnih pesnika. Objavio je četrnaest knjiga pesama, jedan roman, dve knjige eseja, jedan dramski tekst, te autorizovanu biografiju Ivice Osima. 

Pesme su mu prevođene na italijanski, poljski, nemački i engleski jezik. Piše za nekolicinu regionalnih portala, dnevnih i nedeljnih novina. Trenutno živi i radi na relaciji Zagreb – Mostar.
 
Marko ima status regionalnog pesnika zato što je osvojio publiku, posebno mladu, bivših jugoslovenskih republika. 
 
Njegova biografija obiluje jugoslovenskim toponimima: rođen je u Ljubljani, osnovnu školu je pohađao u Mostaru i u Kljajićevu, gimnaziju u Somboru, a radio je u Zagrebu, Splitu, Sarajevu. Bio je novinar "BH dana", "Glasa Istre" "Feral Tribunea". Jedan je od potpisnika Deklaracije o zajedničkom jeziku.
 
Intervju sa pesnikom možete da pročitate na OVOM LINKU.
 
Razgovor će se održati danas, 22. maja, u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič