Sajam sporta i omladine danas na Novosadskom sajmu: Demonstracije sportova, edukativni sadržaji...

Sajam sporta i omladine održaće se u petak, 13. oktobra na Novosadskom sajmu.
Sajam sporta i omladine danas na Novosadskom sajmu: Demonstracije sportova, edukativni sadržaji...
Foto: 021.rs

Očekuje se da će više od 5.000 dece doći da se upozna sa brojnim sportovima, ali i da se druži sa sportistima i brojnim klubovima i savezima koji će biti na sajmu.

Posetioce Sajma sporta i omladine očekuju sportovi sa loptom - košarka, odbojka, rukomet, fudbal, ali i tenis, atletika, boks, karate, džudo, sambo, rvanje, šah, golf, gimnastika i ritmička gimnastika, moderan ples, boćanje i ostali sportovi.

Oni sportovi za koje nije moguće obezbediti terene, biće promovisani na štandovima.
 
Planirani su nastupi klubova, demonstracije aktivnosti i veština, edukacije, treninzi, ali i zvanična takmičenja. 
 
Više zabavno edukativnih aktivnosti biće na Sajmu omladine. Realizator tog dela aktivnosti je Savez udruženja Novosadski omladinski forum koji predstavlja najveći savez udruženja za mlade na teritoriji Grada Novog Sada.
 
Cela Aula Novosadskog sajma biće podeljena na 22 zone u okviru kojih će se realizovati različite aktivnosti, a na centralnoj bini program će otvoriti B13 i VIVA DENS, nakon čega će se aktivnosti nastaviti kroz četiri panel diskusije. 
 
Prva je "Savremeni, novi, studijski programi audiovizuelnih medija - Akademija umetnosti Novi Sad", druga "Vizije i pravci razvoja omladine i sporta u Srbiji i Novom Sadu", sledi "Aktivizam na delu" i "Karijera po meri mladih". 
 
Paralelno od 10 do 18 časova na dve edukativne zone mladi će imati priliku da prisustvuju radionicama na teme: Asertivna komunikacija, Design thinking, Medijacija kao veština mladih lidera, Karijerno savetovanje, psihološke radionice i radionice u oblasti zdravlja mladih, edukacije i prevencije. 
 
U zoni za opuštanje, posetioci će biti u prilici da prisustvuju projekciji edukativnih filmova, u gejming zoni da učestvuju u takmičenju u video igrama, da se takmiče u stonom fudbalu i pikadu, ali i da se oprobaju u tekbolu.
Sa Sajmom sporta poklapa se i prvi dan trodnevnog Konjičkog turnira u preponskom jahanju, koji će biti održan na Manježu Novosadskog sajma.
 
Sajam će biti svečano otvoren u 12 časova u Hali "Master".
  • Prosvetar

    13.10.2023 22:30
    Deca su zaista imala šta videti, ponegde su se i sami oprobali, ali je bila prevelika gužva.
  • MN

    13.10.2023 12:43
    Trebalo je biti odrzano u subotu. Deca idu u skolu. Ima li iko na vlasti malo mozga u ovoj drzavi?
  • Sale

    11.10.2023 10:53
    mislim
    Mogli ste i sredom od 6 izjutra... brate... deca su u skoli veci deo dana...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič