Još jedan Novosađanin u Beogradu: Cvetković izabran za novog ministra privrede

Dosadašnji generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković (SPS) izabran je, odlukom većine poslanika Skupštine Srbije, za novog ministra privrede.
Glasanje za njegov izbor usledilo je dan nakon početka zasedanja, kada je njegovu biografiju u Skupštini predstavila predsednica Vlade Ana Brnabić. Za njega je glasalo 148 poslanika, a dvoje je bilo protiv.

Brnabić je rekla da se od Cvetkovića, kao dugogodišnjeg direktora Sajma, očekuje da bude od pomoći u organizaciji međunarodnog sajma EXPO 2027.

Predstavljanje predloga za ministra privrede odvijalo se tokom organizovanog ometanja sednice od strane poslanika opozicije.
 
Cvetković je položio zakletvu narodnog poslanika dok su njega stajali poslanici opoziciji i duvali u pištaljke.
 
 
Inače, još uvek nije poznato ko će naslediti Cvetkovića na mestu generalnog direktora Novosadskog sajma.
 
Ova pozicija do sada je pripadala Socijalističkoj partiji Srbije u partijskoj "raspodeli plena", a generalnog direktora iz redova izvršnih direktora bira Nadzorni odbor.
  • Novi sad

    06.09.2023 23:33
    Pogledajte Sajam
    Hajmo cinjenice:
    -Promet Novosadskog Sajma u 2022.god = 5,4 mil/eur
    -Dobit -298.000 eur
    -Zaduzenost 4 mil/eur
    -Zalihe 66.000 eur
    -Kapital (nasledjen) 46 mik/eur

    Ovo je cist primer kako se preduzece vodi u propast. Promet na godisnjem nivou od 5,4mil/eur sa tolikim kapacitetom (kapitalom) je kao da npr "Beza kafe" prodaje prosecno 5 kafa dnevno.

    Ako ovakav primer poslovanja prenesemo bilo gde...mislim, najbolje je ovakvo rukovodjenje proslediti neprijateljima.
  • Trole

    06.09.2023 21:08
    Ako je suditi po Sajmu, onda nam je i privreda osuđena na propast.
  • Deran

    06.09.2023 19:06
    Budi Bog S˘nama
    Loš kao čovek,nema obraza.Ne želi da ti pomogne ako nema debeleee koristi od toga.Ništa on posebno nije uradio na Sajmu,niti se ulagalo na Sajmu, bilo šta.Infrastruktura ista kao i pre 40-50 godina...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti